Fördröjd andning i sömn - orsaker

Många av oss vet inte ens att de har ett symptom på att sluta andas under sömnen. En person som är i färd med en sådan attack blir inte ens vaken, så lär man sig ofta om problemet bara från släktingar. Anledningarna till att fördröja andning i en dröm kan vara annorlunda, men du kan inte ignorera dem i alla fall!

Vad orsakar fördröjning av andning under sömnen?

Anledningarna till att fördröja andning i en dröm hos vuxna kan delas in i två typer:

I det första fallet är det ett brott mot nervsystemet eller kardiovaskulära sjukdomar, på grund av vilket hjärnan slutar skicka signaler om sammandragning av andningsmusklerna och personen börjar gradvis uppleva syrehushållning. I det andra - om de olika faktorerna som framkallar klämningen av vokalband under sömnen.

Hur håller andan i en dröm?

Hos barn kan andningsskador orsakas av problem med adenoider eller tonsiller, hos vuxna som håller andan i en dröm beror inte på dessa faktorer. Samtidigt är andra ogynnsamma aspekter viktiga:

Den sista av dessa faktorer är mest intressant. Fetma leder till ökat tryck på vokalband, deras muskler försvagar gradvis. Som ett resultat, när muskulaturen slappnar av under sömnen komprimerar fettmassan luftvägen och personen slutar andas.

Andningsstoppet varar 10-40 sekunder, varefter hjärnan, som testar hypoxi, ger en nödsignal. Sovaren tar ett djupt andetag, fyller lungorna med luft och andas normalt för nästa halvtimme, tills vokalbandet kommer ihop igen. Ofta följer det första andetaget med högt visselpipa eller snarkning , varifrån en person ibland vaknar sig.

Om du inte konsulterar en läkare kan du få biverkningar som en känsla av konstant trötthet, nedsatt mental aktivitet och andra.