Födelse vid 39 veckors graviditet

Varje kvinna i staten med otålighet väntar på det ögonblick då hennes bebis kommer att födas. Som det är känt är normalperioden för ett barn som är född i intervallet 37-42 veckors gestation normalt. I de flesta fall förekommer födelsen på 38-39 veckan av graviditeten.

Vid vilken tidpunkt brukar kvinnor oftast födas?

Till att börja med bör det noteras att varje graviditet, som den kvinnliga kroppen själv, har sina egna individuella egenskaper. Det är därför som någon föds tidigare än den lagda, och någon tvärtom rör sig runt. I det här fallet finns det många faktorer som påverkar födelsedatum.

Till exempel har västerländska forskare funnit att barnen med en kort menstruationscykel förekommer oftast på 38 eller 39 veckors gestation, och hos de förväntade mammorna som har en lång, vid 41-42 veckor.

Dessutom finns det någon form av statistik enligt vilken upprepade födda vid den 39: e veckan av graviditeten observeras hos nästan 93-95% av kvinnorna. Om det första barnet förväntas, så är E. en kvinnas första födelse, då i 39 veckors graviditet är detta osannolikt. Vid 40, närmare 41 veckor, är född barn. Dessutom ger ungefär 6-9% av dessa kvinnor 42 och även lite senare.

Om en kvinna har en tredje födelse är sannolikheten att hon kommer att födas vid 39 veckors graviditet låg. Oftast förekommer de vid 38-38,5.

När pratar läkare om pacing?

I de fall då 42 veckors graviditet inträffar, och föregångarna till arbete är frånvarande, börjar barnmorskor stimulera leveransen. För detta ändamål kan den gravida kvinnan lägga en gel för att mjukna och öppna livmoderhalsen, sätta en droppare med oxytocin, vilket orsakar arbetets start. I varje fall utvecklas en separat taktik, som direkt beror på fostrets exakta tid, storlek och vikt.