Farliga dagar för graviditet

Vilka dagar är farliga för graviditet? I detta fall är det viktigt att notera att endast kvinnor som har en regelbunden menstruationscykel kan beräkna de farliga dagarna för graviditet. Denna metod kallas den fysiologiska metoden för preventivmedel och består i uppsägning av sexuell aktivitet under den period då ägglossningen sker. Det är också möjligt att använda ytterligare preventivåtgärder under detta tidsintervall.

Övningsprocessen i en hälsosam kvinna observeras i mitten av menstruationscykeln, så beräkningen bör utföras från den första dagen av den sista menstruationen till början (den första dagen) av nästa. För att en kvinna ska kunna identifiera farliga dagar för graviditet måste hon känna till varaktigheten av hennes cykel åtminstone de senaste sex månaderna (helst ett år). Bland dem avslöjas den största och kortaste varaktigheten. Till exempel, 30 och 27 dagar. Då är det nödvändigt att subtrahera från det lägre värdet av 18 (vi får 9 dagar) och från de större 11 (som ett resultat av 19 dagar). Således är de farligaste dagarna för graviditet perioden mellan den 9: e och 19: e dagen av cykeln. Det visar sig att normalt sexliv 10 dagar faller ut, vilket ibland inte passar alla kvinnor.

Dessutom uppstår fertilisering och efterföljande utveckling av graviditet när spermierna möter ägget, så att man vid bestämning av de farligaste dagarna för graviditet bör glömma att spermiernas livstid är från två till fem dagar (beroende på olika källor) och oocyterna - upp till två dagar.

Att bestämma farliga dagar för graviditet genom en daglig mätning av basaltemperaturen kan inte ge det önskade resultatet. Detta beror på den möjliga sannolikheten för ägglossningsförskjutning under inverkan av externa och interna faktorer. Ändå kan du göra en slags kalender med syftet att identifiera farliga dagar för graviditet. Förutom varaktigheten för varje cykel registreras data förutom data efter mätning av temperaturen med beaktande av eventuella fel. Till exempel kan en ökning av temperaturen orsakas av alkoholintag, inflammatoriska processer i tarmen etc. För närvarande finns sådana kalendrar tillgängliga online. Du behöver bara ange exakta uppgifter om början av kritiska dagar, eftersom efter några sekunder kan du få nödvändig information.

Fysiologisk metod för preventivmedel är inte lämplig för de kvinnor som tar hormonella droger. För närvarande vägrar fler och fler par av en sådan metod att beräkna farligt graviditetsdagar på grund av sin låga effektivitet. Därför är det bättre att konsultera en gynekolog på förhand, så långt denna metod är acceptabel för dig.

Någon tror att kön under menstruation inte leder till graviditet. Men dessa dagar är farliga för uppfattningen, precis som många andra. För någon ger sådant kön ytterligare känslor. Andra tror att detta helt enkelt är ohygieniskt. Icke desto mindre, enligt studier av läkare, observeras ektopisk graviditet hos många kvinnor som hade sex bara under menstruation.

Om graviditeten är uppenbar och framtida föräldrar har bestämt att barnets födelse för närvarande inte kommer att orsaka problem (både hushåll och material), kom ihåg att under graviditeten finns det farliga dagar när fosterets bär blir äventyras. Till exempel är den mest kritiska perioden hela första trimestern när läkemedel är starkt kontraindicerade (mycket oönskade).