Färskvatten akvariefisk

Välja vattenbrukare - sötvatten akvariefisk

Olika arter av sötvatten akvariefisk når flera hundra, vilket innebär att det inte kommer bli svårt att hitta den sort som harmoniskt kan komma in i ditt liv och behaga ögat.

Hajar i huset

De mest exotiska arterna bland akvarister är sötvattenhajarna. De kräver inte bara speciell vård, men också lämpliga förutsättningar för livet. Självklart når de inte stora storlekar, som marin, men 40 cm är den genomsnittliga längden på en vuxen akvariehaj av sötvatten. Utrusta flera grottor i akvariet - detta kommer att öka naturen till din undervattensvärld, och fisken kommer att känna sig hemma.

Lägg till färger

Inte mindre populär typ av sötvattenfisk är clowner, de är också Botsia. Liksom akvariefisk, sötvattenhaj, behöver en sötvattenklovfisk ett stort akvarium, eftersom det vid vuxenlivet når 30 cm. Företrädare för denna fisk föredrar att bo i områden rik på vegetation, så innan du börjar Botsia, berika akvariet med en mängd olika alger.

En av de vackraste arterna av sötvatten akvariefisk är afrikansk haplohromis, som tillhör familjen ciklider. Haplohromis är en rovdjur, det måste beaktas när man håller den med andra mindre aggressiva fiskar. När det gäller vården av ciklider behöver de ett stort akvarium med grottor till skydd. Vid vuxen ålder når de 15-19 cm.

Den mest rika och ljusa färgskalan ägs av karpkoi. Svart, brun, röd, vit, orange och ibland citron, lila, gröna nyanser är trånga på representanter för denna typ av fisk. De behöver inte särskild vård och klassificeras som sötvatten och prydnadsföremål.

En saga fisk är en guldfisk. De kan vara av olika nyanser och anpassa sig perfekt i färskt vatten. Denna typ av fisk kan ses i praktiskt taget alla akvarier. Guldfisk har en god aptit, så små barn är alltid intresserade av att ta hand om dem.