Eyeball tatuering

Tattoo på ögongloben är en ny modetrend. Ögon efter applikationen ser väldigt ovanligt ut. Ofta används praktiken att utföra tatuering på hornhinnan, inte bara för kosmetiska men även för medicinska ändamål. Men det är ganska svårt att besluta om ett sådant förfarande, eftersom det har ganska allvarliga konsekvenser.

Hur gör tatueringar på ögongloben?

För första gången gjordes en tatuering på ögat för flera år sedan i USA. Hans tatueringskonstnär Luna Cobra utförde att måla sin vita öga i blått: han ville ha den här tatueringen för att få honom att se ut som de blåögda karaktärerna från den populära filmen "Dune" på 80-talet. Detta experiment var mycket framgångsrikt och orsakade inga biverkningar. Därför hittade nästa dag Luna Cobra tre volontärer och fyllde dem med samma tatueringar.

För att göra en tatuering på ögat injiceras färgämnet i ögonlocket, direkt under det tunna övre lagret, som kallas konjunktiva. Bokstavligen är en mycket liten injektion tillräcklig för att täcka bläck med ca en fjärdedel av slemhinnan. Luna Cobra gjorde sådana ovanliga tatueringar till hundratals människor. Han målade ögonen i grönt, blått och rött. Men den mest populära världen runt använder en svart tatuering. Efter genomförandet blir det svårt att bestämma exakt var eleven är och i vilken riktning personen ser ut.

Varför inte tatueringar på ögongloben?

Innan du gör tatueringar på ögongloben borde du väga alla fördelar och nackdelar, bara bestämma om du behöver en sådan "prydnad", för att du inte kan bli av med den. Enligt mästarna är appliceringen av pigment en smärtfri process. En person känner bara en beröring för ögat, torrhet och lite tryck. De hävdar att den enda nackdelen är att många människor efter tatueringen har en smärtsam brännande känsla i ögonen som inte går bort i flera dagar. Men i själva verket orsakar detta förfarande allvarliga biverkningar, så det är förbjudet i många amerikanska stater.

De vanligaste effekterna av tatueringar på ögonlocket är:

Hittills finns det ingen färg, certifierad att användas som en injektion i ögat. Varje tatueringskonstnär väljer sammansättningen, som han själv anser nödvändig. Oftalmologer har hittat i sina patienter tatueringar av toner för en bläckstråleskrivare eller bilemalj. Mycket ofta efter ett sådant förfarande finns en smittsam infektion eller en allergisk reaktion.