Behandling av nagelsvamp - de bästa metoderna för att eliminera onychomycosis

Onychomycosis är en av de vanligaste infektionssjukdomarna hos kåta celler. Behandling av svamp är en lång och komplex process som kräver en omfattande individuell tillvägagångssätt och disciplin. Effektiviteten av behandlingen beror på scenen i patologin, den onykomycos som startas är svårare att behandla.

Hur kan jag få en nagelsvamp?

De orsakssympande ämnena i den aktuella gruppen av sjukdomar överförs enkelt från den infekterade bäraren till den friska personen genom en kontakt-hushållsmetod. De främsta orsakerna till nagelsvamp är patogena mikroorganismer av 3 typer:

Hur kan jag få en nagelsvamp på benen?

Onychomycosis av fötterna provoceras ofta av dermatofyter. I försummade fall koloniserar skadade områden mögel. Svamp på naglarna på benen kan "plockas upp" på följande ställen:

Hög risk för infektion med onychomycos även hemma, om någon från familjemedlemmar lider av denna patologi. På samma sätt uppträder infektion lätt hos en patients hem. Sporer av dermatofyter är resistenta mot temperaturfluktuationer och de flesta tvättmedel, så de är livskraftiga, tränger in i vävnaderna:

Hur kan jag få en nagelsvamp på mina händer?

Nedfallet av fingrarna i överdelarna uppstår lite mindre, eftersom patienten märker sjukdomen tidigare och hennes behandling är snabbare. De främsta orsakerna till onychomycosis är i detta fall Candida (jästsvamp). Om patologin startar, förenas de av mögel. Infektion av dessa mikroorganismer förekommer i kontakt med hushållet genom följande ämnen:

Nagelsvamp - symtom

Infektion med patogena sporer är inte alltid uppenbart, mikroorganismer kan maska ​​för andra sjukdomar i kåt plåtar och hud. Det finns flera kliniska manifestationer där nagelsvampen diagnostiseras - tecknen på benen:

Symtom på patologi på händerna:

Medicinsk behandling av nagelsvamp

Helt avskaffa onychomycosis är svårt, eftersom patogenens sporer dör bara vid 100 grader Celsius. Framgångsrik behandling av nagelsvampen innehåller en rad åtgärder som innefattar:

Nagelsvampbehandling utförs hemma, så patienten hos hudläkaren behöver maximal organisation och disciplin. Avbryt inte den terapeutiska kursen eller avsluta den före den termin som rekommenderas av en specialist. Även om alla symtom på onychomycos har försvunnit kan sporer fortfarande vara närvarande i den kåtvävnad, och så småningom kommer sjukdomen att återupptas.

Lack för behandling av nagelsvamp

I de tidiga stadierna av patologi, när lesionsområdet fortfarande är minimalt och plattformens struktur inte har förändrats avsevärt, är det möjligt att avstå från sparsam lokal terapi. Det består i systematisk applicering av lack som eliminerar onychomycosis - behandlingen utförs på ett av följande sätt:

Applicera lacker från nagelsvamp måste vara lång. Behandlingsförloppet är minst 6 månader och kan vara 1-2 år. Tillämpningen av dessa lokala preparat utförs strikt enligt anvisningarna, två gånger i veckan eller mindre, beroende på den aktiva beståndsdelen. För att normalisera plattans utseende får de beläggas med en vanlig kosmetisk lack för individuell användning.

Salvor från nagelsvampen

Effekten av den beskrivna gruppen läkemedel är mer intensiv. De aktiva komponenterna i krämer och salvor från onychomycosis tränger djupt in i de kåtvävnaderna och förstör kuvertet av patogena mikroorganismer, förhindrar dem från att multiplicera och sprida sporerna. Med hjälp av sådana lokala lösningar utförs behandlingen av nagelsvamp på ben och händer, epidermiska mykoser runt plattorna. Presenterad terapi kombineras ofta med användning av speciallack.

Behandling av nagelsvamp utförs med sådana droger:

Tabletter för behandling av nagelsvamp

Kroniska och svåra former av onychomykos med snabb ökning i de drabbade områdena kräver systemisk behandling. Effektiv behandling av nagelsvamp i denna situation innebär att man tar en kurs med specialpiller. Denna grupp av läkemedel förhindrar proliferation av patogena mikroorganismer och kolonisering av keratinerade ytor. Effektiva läkemedel för behandling av nagelsvamp:

Förberedelser för att ta bort nageln, infekterad med svamp

Under behandlingen av den aktuella sjukdomen är det nödvändigt att permanent avlägsna de döda horncellerna infekterade med sporer. Tack vare detta förfarande är behandlingen av nagelsvamp snabbare och effektivare, och plattorna är lättare att återställa. Det är möjligt att avlägsna den skadade ytan genom sin skärning, men i förväg är det nödvändigt att mjukna den keratiniserade förtjockade vävnaden. Läkaren kommer att hjälpa till att plocka upp det aktiva läkemedlet för att ta bort nagelplattan och underlätta borttagningen, till exempel:

Behandling av nagelsvamp med folkmedicin

Alternativ till terapi läkare rekommenderar att använda som stödjande åtgärder. Folkmekanismer för behandling av nagelsvamp har en uttalad men kortlivad antiseptisk effekt. De är inte tillräckligt effektiva, speciellt när onychomycosis försummas, så de används bara för att förbehandla förorenade ytor och skor.

Behandling av svampig nageläger

Kärlsmedlen för den beskrivna sjukdomen är känsliga för en sur miljö. En av de beprövade metoderna, hur man behandlar onychomycosis, är användningen av naturlig vinäger eller dess väsen. Denna produkt förhindrar tillväxten av patogena kolonier och spridning av sporer, som berövar mikroorganismer av näringsämnen för reproduktion. Behandling av nagelsvamp med ättika utförs på flera sätt.

Antiseptiska brickor

ingredienser:

Förberedelse och användning

 1. Ta bort de keratinerade skikten av naglarna.
 2. Häll vattnet i bassängen.
 3. Tillsätt ättika.
 4. Sätt dina fötter eller händer i lösningen.
 5. Efter 15 minuter torka dina naglar torrt.
 6. Behandla drabbade områden med en föreskriven förberedelse.
 7. Upprepa manipulering 3-4 gånger i veckan.

kompresser

ingredienser:

Förberedelse och användning

 1. Blanda alla ingredienser tills det är enhetligt.
 2. Blötlägg en bit bomullsplatta med produkten.
 3. Applicera en kompress på de skadade naglarna, helst efter badet.
 4. Ta bort lotionen efter 15 minuter.
 5. Utför proceduren varje dag i en vecka.

Behandling av svampspikar med väteperoxid

Denna lösning hör till mycket aktiva antiseptika, därför är den likadan lämplig för behandling av infekterade ytor. Behandling av nagelsvamp med peroxid rekommenderas för de initiala stadierna av onychomycos eller små skador. Väteperoxid kan också användas som profylax för patologi, torka skor inifrån.

Terapeutiska bad

ingredienser:

Förberedelse och användning

 1. Lös upp peroxiden i vatten.
 2. Placera fötterna eller palmerna i vätskan.
 3. Håll naglarna i bäckenet 15 minuter med handskador och 40 minuter om benen är smittade.
 4. Upprepa proceduren 2 gånger om dagen.
 5. Terapi senaste 7-8 dagar.

Efter badet är det nödvändigt att torka de behandlade områdena och fortsätta till nästa behandlingsstadium. Håligheter som bildas av exfolierade naglar bör hällas med outspädd peroxid. På de infekterade ytorna appliceras lotioner från bomullskivor, impregnerad med antiseptisk. Efter 20 minuter bör kompressor avlägsnas och torka händer eller fötter med en ren handduk.

Behandling av nagelsvamp soda

Den presenterade produkten har uttalade mjukningsegenskaper, har en svag antiseptisk och torkande effekt. Behandlingen av nagelsvamp med folkmetoder inkluderar förbehandling av kåta tallrikar med läskpasta. Detta förenklar avlägsnandet av skadad vävnad och säkerställer desinfektion av ytan av hög kvalitet.

Terapeutisk pasta

ingredienser:

Förberedelse och användning

 1. Blanda först sodavatten med vatten tills en tjock, men fortfarande spröd pasta erhålls.
 2. Tillsätt citronsaft till massan.
 3. Distribuera den resulterande blandningen på smittade naglar.
 4. Efter 20 minuter tar du bort läskpastaen.
 5. Torka behandlade områden med en pappershandduk.
 6. Upprepa proceduren var 2-3 dagar.

Behandling av nagelsvamp med jod

Den beskrivna framställningen användes huvudsakligen i ren form. Den enklaste folkhanteringen av nagelsvamp på ben med jod är smörjning med alkoholtinktur (5% koncentration) av drabbade områden. Det är viktigt att applicera produkten endast på de kåta plattorna, det kan skada den omgivande huden och orsaka kemisk brännskada, vilket leder till spridning av sporer på epidermis.

Alternativ behandling med jodsvampspikar

ingredienser:

ansökan

 1. Smörj alla naglarna Fukortsin i 2 veckor två gånger om dagen.
 2. De närmaste 14 dagarna behandlar dem också med jod.
 3. Den senaste halvan en månad för att endast applicera vinägerlösningen.

Behandling av nagelsvamp med laser

Modern medicinsk teknik hjälper till att bli av med onychomycosis så snabbt och smärtfritt som möjligt. Laserbehandling av nagelsvamp tillåter att förstöra hela myceliet i plattor och matris, utan att förstöra friska hornceller. I kombination med konservativa terapimetoder ger dessa manipuleringar den mest uttalade effekten. Läkare råder vid varje stadium av patologin att tillämpa laserbehandling av nagelsvampen - den försummade formen av onychomycos elimineras med några få procedurer.