Akryl nagellack

Idag är utbudet av lacker på affärshyllorna helt enkelt fantastiskt med sin mångfald. Dessutom skiljer sig de inte bara i nyanser, visuella effekter etc. men också i deras syfte och funktioner. Så inte så länge sedan på försäljningen fanns det akryl nagellack. Tänk på vad den här lacken är avsedd för och hur man applicerar den på rätt sätt.

Sammansättning och syfte med akryl nagellack

Akryllack är en akrylbaserad lack som inte innehåller formaldehyd och toluen - giftiga ämnen som kan orsaka betydande hälsorisker. Akryl (samma som ofta förekommer i nagelförlängningar ) anses vara ofarlig när den appliceras på naglar. Akryllack kan också innehålla olika tillsatser som stärker nagelplattans struktur. Till exempel nylonfibrer, som när de appliceras täcker naglarna med nylonens finaste nät, vilket ger dem större styrka.

Akryl, medan du täcker nagelplattorna, skapar en stark tät film som skyddar mot miljöens skadliga effekter, kemikalieffekter, frekvent kontakt med vatten etc. Dessutom tack vare akrylnaglarna blir fastare, bryta inte längre och ta av, och deras yta ser jämna och släta ut. Således används akryllack först som ett skyddande medel, vilket ger naglarna en hårdhet.

Akrylfärg är som regel genomskinlig och kan användas som baslack innan man applicerar en vanlig dekorativ lack. Det finns emellertid färgade akryllackar (matt och blank), som används som ett självständigt verktyg.

Applicering av akryllack

Vid applicering akryllack kräver lite skicklighet, men efter en kort träning kan du snabbt och enkelt klara av den här uppgiften och skapa en oklanderlig manikyr.

  1. Innan du applicerar akryllack, rengör och avfett naglarna med ett specialverktyg.
  2. Lak bör appliceras mycket tunt lager, från början av nageln.
  3. Applicera det första skiktet, låt lacken torka lite. Därefter appliceras ett andra skikt av akryllack eller ett skikt av dekorativ lack.

Huvuddelen vid applicering av akryllack är inte att applicera det mycket, men innan färgning ska varje nagel dyppas en pensel i lacken.

Med korrekt applicering av akryllack naglar ser mycket snyggt ut, med en perfekt slät yta utan bubblor, spår etc.

Hur man väljer akryllack?

Som redan nämnts kan akryl nagellack vara transparent eller färgad. Vilken man ska välja beror på dina personliga önskemål. Det viktigaste är att föredra en kvalitetsprodukt och inte köpa en falsk eller en försenad produkt. Naturligtvis kan billigt lack inte vara bra. Samtidigt uppfyller dyra produkter inte alltid förväntningarna, och ofta är kvaliteten på samma nivå som den genomsnittliga priskategorin.

Bland tillverkarna av akryllack idag är den mest prisvärda (både för pris och tillgänglighet på hyllorna av butiker) medel från det amerikanska kosmetiska märket Sally Hansen . Men bland annat konsumenterna blandas bland annat konsumentens akryl nagellack. Av fondernas fördelar kan identifieras en bekväm flaska, och viktigast av allt, en pensel för applicering av lack. Lacken stärker verkligen naglarna , så de inte exfolierar, böjer och spricker. Vissa människor säger emellertid att det är svårt att applicera produkten på grund av densiteten, och att lacken förstärker under lång tid, eller senare är det sprickor på naglarna (det kan bero på att lacken inte är tillräckligt professionell).

Och med hjälp av akryllack är det lämpligt att göra olika ritningar på naglar: det fixar välminstone, klistermärken och helt enkelt applikationer. Visst torkar det länge. Och igen: om skiktet är för tjockt kan bubblor bildas.