Demens - hur man undviker en intelligensstörning?

Försämringen av intellektet demens kan manifestera sig omedelbart efter födseln, det vill säga att vara medfödd eller förvärvad med ålder när det är vanligt att prata om senil demens. Det finns många faktorer som kan provocera sjukdomen i alla skeden av livet. Är det tillåtet att korrigera?

Vad är demens?

Patologi kan leda till en fullständig förlust av förmåga att tänka, eftersom demens är en försvagning av minne, en minskning av utbudet av idéer och kunskaper. Det åtföljs alltid av nervsystemets nederlag och förstörelsen av hjärnceller. En person förlorar sambandet mellan de omgivande realiteterna och fenomenen. Hans känslomässiga reaktioner och karaktärsdrag är fattiga, förmågan att ta en kritisk attityd mot ens eget beteende och ord förloras. Hittills har en sådan sjukdom endast observerats hos nyfödda och personer över 65 år, men de senaste åren har sjukdomen blivit mycket "yngre".

Demens - tecken

Symptom på sjukdomen hos barn och vuxna kan variera. Intellektuella störningar har en karakteristisk egenskap som de kan utvecklas efter en period av helt normal och full funktion av hjärnan. Medfödd patologi hos barn kallas oligofreni. En stor roll i sin utveckling spelas av gener och yttre påverkan, till exempel intrauterin eller perinatala faktorer. Tecken på demens inkluderar:

Om barnet föddes normalt kan det i framtiden erkännas sjukdomsuppkomsten vara på försvagningen eller förlusten av tidigare förvärvade färdigheter, talförlängning, förödelse av vokabulär , kommunikationsproblem etc. På vuxna visar senil demens sig:

 1. En minnesstörning. Samtidigt lider kortsiktigt minne först och sedan långsiktigt minne.
 2. Förlust av förmåga att hitta ett landmärke i rymden och tiden.
 3. Progressiv själviskhet.
 4. Förlorad förmåga att logiskt tänka.
 5. Delusional, obsessiva idéer.
 6. Ökad känsla av irritabilitet, tårer, ångest, ilska, etc.

Typer av demens

Förutom att dela i medfödd demens och förvärvad demens observeras även delvis demens, uppdelad i följande typer:

 1. Epileptisk , vars utlösningsmekanism för utveckling är epilepsi.
 2. Vaskulär demens . I sin utveckling spelas en viktig roll av hjärnans ateroskleros.
 3. Traumatisk , som provoceras av trauma.
 4. Alkoholhaltig . Hjärnans nederlag sker mot bakgrund av alkoholmissbruk.
 5. Schizofrena . Hon åtföljs av schizofreni.
 6. Psykogen . Det kallas också imaginär demens, som passerar sig själv.
 7. Minskad mental nivå . Samtidigt är mental aktivitet bara svagt försvagad.

Senil demens

Anledningen till att demens utvecklas är inte helt bestämd. Med ålder sänker alla biokemiska reaktioner i människokroppen, vissa misslyckas på grund av sjukdomstillväxten. Demens hos äldre börjar gradvis utvecklas. Glöm tidigare förvärvade färdigheter, och en ny person kan inte lära sig att inte kunna generalisera information, dra slutsatser och utvärdera dem på ett adekvat sätt.

Karaktärens negativa egenskaper kommer fram: stinginess, irritabilitet, ilska och avund. Intressen smala och synpunkter blir mönstrade. Skam och engagemang för moraliska och etiska normer är förlorade. I allvarliga fall observeras fullständig nedbrytning och disadaptation av individen. Patienten kräver konstant vård och övervakning, eftersom han inte kan tjäna sig själv.

Epileptisk demens

Många konvulsiva attacker leder till traumatisering av hjärnan och utvecklingen av denna form av intellektuell sjukdom. Huvudsymptom är att sänka tempoet i mentala processer. En svagmodig person kan inte skilja huvudet från den sekundära. Hans tal har många mallar, men han kan tala snabbt och inte förlora en utmaningskedja.

I en normal konversation har sådana patienter ett lust att detaljera allt för att beskriva det för mycket. I detta fall lider benägenhet att generalisera och distrahera från dem. Släktingar har svårt med sådana avdelningar, för att de "älskar" att instruera och instruera att gå in i rollen som en smal moralist. De överskattar sin egen livserfarenhet, och deras uttalanden är grunda, ytliga och banala.

Schizofren demens

Det kallas övergående, övergående eftersom det sker sporadiskt. Patienter kan oväntat visa ett gott minne och tänkande, men då kommer psykosperioden igen. Diagnosen av demens sätts efter observation, testning av reaktioner på olika åtgärder och uppgifter. Med denna sjukdomsform tror människor abstrakt, han är benägen att filosofera, långt ifrån verkligheten. Demens leder till en långsam minskning av bagagekunskap och förlust av vitala färdigheter. Det finns problem med koncentration av uppmärksamhet.

Mot bakgrund av intellektuella kränkningar försvinner viljan att kommunicera. Patienten blir gradvis en autistisk. I svåra fall bevaras motorens förmåga, men personen spenderar nästan alltid i stillastående tillstånd. Han kontrollerar inte processen att äta, fysiologiska behov och svarar inte på frågor. Prognosen för behandling är tveksam.

Alkoholisk demens

Drycker baserade på alkohol orsakar irreversibla förändringar i kroppen, inbyggda i biokemiska processer. På grund av långvarigt och systematiskt missbruk av alkohol bildas beroende och psykiska störningar, vilket leder till alkoholisk demens . Syndrom av intellektuella störningar observeras i de tre stadierna av alkoholberoende. Alla vitala funktioner i intellektet är skadade eller helt förlorade. En person blir oförmögen att uppfatta information och resonemang. Lider av tal och minne.

Viruset av digital demens

I de slaviska länderna har detta problem ännu inte uppnåtts, eftersom de anslutit sig till den digitala världen senare i vissa västländer. I Korea är digital demens redan en officiell diagnos, som började sätta representanter för en ny generation som har tillgång till Internet, äger smartphones, tabletter och alla slags prylar. Specialister började observera minnesförlust, uppmärksamhetsstörning , kognitiv försämring, depression och depression, lågt gränsvärde för självkontroll etc.

Sådana förändringar kan jämföras med konsekvenserna av craniocereberaltrauma (boxnings demens manifesterar sig på ett liknande sätt) och tidig demens. Många forskare som inte har något emot den tekniska utvecklingen, pratar om de potentiella farorna med digital teknik för den växande hjärnan. Saken är att hjärnan genomgår stadier av mognad och utveckling till 20 år, och om ett barn utforskar världen i stort sett, och inte fysiskt utan samspel med miljön, sänker hjärnans bildbildning eller slutar helt och hållet.

Hur man behandlar demens?

När man ordinerar behandling är det väldigt viktigt att identifiera orsakerna som utlöste sjukdomen och eliminera dem. Behandling av demens innefattar användningen av droger för att driva hjärnan, vasodilatatorer, vitaminer. Vid störning av humör och beteende föreskrivs hallucinationer och delirium antipsykotika, lugnande medel, lugnande medel. Om idiot är i sista skedet av sjukdomsutvecklingen är det nödvändigt att ordna honom ordentlig vård, att utföra profylax av sängar, lunginflammation och andra komplikationer.

Narkotika för demens

Från traditionella läkemedel är det möjligt att fördela:

 1. Antidiarrheal läkemedel föreskrivna för livet. Tabletter från demens förbättrar hjärnans ämnesomsättning och överföring av nervimpulser. Dessa är akatinol memantil, rivastigmin, cerebrolysin och andra.
 2. Neuroleptika som lindrar aggressiva manifestationer och ångest. Dessa är sonapaks, fenibut, fenazepam och andra.
 3. Antidepressiva läkemedel. Detta är en marlin, pyrlinol, clomipramin och andra.

Vitaminer från demens

Vitaminer-antioxidanter kan inte bara förhindra mental svaghet och minnesförlust, men också sakta utvecklingen av demens. Vitamin B12 med demens, vitamin A, C och E. Vitamin B12 kan vara till stor nytta, såväl som vitamin A, C och E. Du kan behålla normala mentala förmågor om du får tillräckligt med mineraler - zink, selen, jod, koppar, kalcium, fosfor, molybden, kalium etc. - i tillräckliga mängder. Alzheimers sjukdom kommer att bidra till regelbundet intag av folsyra.

Örter som behandlar demens

Det finns många traditionella mediciner som hjälper till att förbättra tillståndet hos patienter med en intellektuell sjukdom. Djursjukdomen är mottaglig för korrigering med hjälp av avkok och infusioner av olika medicinska örter - hagtorn, kaukasiska dioscorea, anisate lofant. Vid de första stadierna av demens är det användbart att ta tennkörteln hos elecampan, och ännu större fördel kan medföra växtberedningen Ginkgo biloba. Öka effektiviteten och höja immuniteten i stand Eleutherococcus, Echinacea, Rhodiola rosea.

Devyasilovy buljong på vinet

ingredienser:

beredning

 1. För att förbereda vinavkoket på rötterna av elecampan 120 gram råmaterial häll 0,5 liter rött vin.
 2. Koka i 10 minuter.
 3. Passera genom filtret och drick ett glas tre gånger om dagen före en måltid.

Mejdens buljong

ingredienser:

beredning

 1. För att förbereda en avkok av hagtorn frukt rå i mängden 20 g häll 200 ml varmt vatten.
 2. Koka i ett vattenbad i 15 minuter.
 3. Insistera på 45 minuter.
 4. Passera genom filtret och ta 1 msk. l. tre gånger om dagen i en halvtimme före en måltid.

Produkter från demens

Näring bör sträva efter att normalisera vikt, lägre kolesterol och glukos i blodet. Livsmedel borde rysa med fiber, så du måste konsumera mycket frukt och grönsaker, spannmål. Demenssyndromet ger upp sin position om du ger upp dåliga vanor, ökar din motoraktivitet och äter den rätt, balanserad.

Topp 10 produkter som förbättrar hjärnans funktion:

 1. Nötter . De innehåller B-vitaminer, fettsyror och värdefulla mineraler som ökar överföringen av nervimpulser i hjärnan.
 2. Havsfisk och skaldjur . De är rika på fleromättade fettsyror.
 3. Spenat . Han utvecklar intellektuella förmågor.
 4. Choklad . Normaliserar minnet och förbättrar humöret.
 5. Tranbär och blåbär . Dessa bär är rika på antioxidanter, vilket neutraliserar de negativa effekterna av fria radikaler.
 6. Grönt te . Drycken innehåller polyfenoler, som skyddar hjärnans celler från neurodegenerativa lesioner.
 7. Ägg . De behövs för normal funktion av hjärnans membran.
 8. Tomater . Lykopen i deras komposition bidrar till mättnaden av hjärnan med syre.
 9. Vegetabiliska oljor .
 10. Vete slem , förhindra utvecklingen av ateroskleros.