Darsonval för ansiktet - alla hemligheter av förfarandet och den bästa apparaten för darsonvalisering

Darsonval för ansiktet är en anordning för fysioterapeutiska förfaranden som uppfanns på 1700-talet av fysiologen från Frankrike Arsene Darsonval. Hans huvudsakliga syfte var först behandling av olika sjukdomar (migrän, artrit, neuralgi) och så småningom gick han hårt in i kosmetologernas arsenal.

Darsonvalisering av ansiktet - vad är det?

Principen för "Darsonval" -anordningen är effekten på huden på strömmar med hög frekvens. Svag stress stimulerar regenerativa och metaboliska processer som förekommer i huden och djupare vävnader på grund av ökat blodflöde. Dessutom förstör elektriska urladdningar patogener och bidrar till mättnad med syre och borttagande av överskott av vätska, så att huden får en bra ton och färg. Darsonvalisering av ansiktet ger en märkbar och långvarig effekt på akne, post-akne, rynkor, fettighet eller torrhet i huden och andra defekter.

I kosmetologi används två huvudtyper av darsonvalisering, som skiljer sig åt hur de påverkar och effekten:

 1. Icke-kontakt darsonvalisering - exponering för huden utförs på ett litet avstånd från ansiktet (1-8 mm). Med sådana manipuleringar mellan anordningens anordning och ansiktets hud bildas en kudde med mikroström, joner frigörs och ibland till och med en gnista som patienten känner sig stickande. På detta sätt kan gråtande sår, purulenta element (akne, kokar), svårt att läka sår, beröva, bränna, hematom. Behandlingsförloppet med en kontaktlös metod är 10-15 sessioner.
 2. Kontakt darsonvalisering - effekten sker genom cirkulära rörelser på massagelinjerna direkt till huden. Med denna metod tränger urladdningar ner i de nedre lagerna av dermis och bidrar till eliminering av akne, dilaterade porer, kärlsnät, rynkor och sträckmärken. Behandlingsförloppet på detta sätt är 15-20 procedurer.

De fyra huvudmunstyckena för darsonval, som är närvarande i nästan alla uppsättningar, är utformade för olika effekter:

 1. "Drop" gör att du kan påverka lokala små inflammationer - akne, akne, strömmen med detta munstycke är högst.
 2. "Petal" - med detta munstycke kan du självständigt justera inflytningsområdet - från en punkt till ett större område är munstycket konstruerat för svåråtkomliga platser.
 3. "Svamp" - är avsedd för procedurer i stora delar av huden, med denna bilaga kan du inte bara darsonval för ansiktet, utan också massera låren, skinkorna för att bli av med celluliter.
 4. "Comb" - detta munstycke är avsett för hårbotten, det används för att behandla håravfall, seborré.

Darsonvalisering - indikationer och kontraindikationer

Innan du börjar behandling med darsonval måste du veta om indikationerna och kontraindikationerna till proceduren. Även om strömmen i enheten är mycket svag (2-15 kV, frekvens - 100 KHz), är det fortfarande en elektrisk urladdning, som i vissa fall kan vara farlig. Av denna anledning rekommenderar kosmetologer att före det första förfarandet att genomgå en undersökning och få en specialistkonsultation. Dessutom rekommenderar utövare inte att darsonval används i ansiktet ständigt eller slumpmässigt - en bra effekt ger endast en kursansökan.

Darsonval - vittnesmål

Den darsonvala enheten är en upptäckt för kvinnor som av någon anledning inte vill tillgripa plast eller injicera. Mängden problem som hjälper till att lösa apparaten för darsonvalisering är väldigt bred. Elektriska urladdningar förbättrar cirkulationen av blod och lymf, främjar snabb eliminering av toxiner, lindrar muskler och vaskulära spasmer, ökar ådernas toner, stärker väggarna i kapillärer och kärl, aktiverar biokemiska reaktioner, återställer celler. Darsonval för ansiktet har dessutom antiinflammatorisk, baktericid och smärtstillande effekt.

Vad hjälper darsonval:

Darsonval - kontraindikationer

Trots de många positiva effekterna har användningen av darsonval för ansiktet kontraindikationer. I vissa fall är förbudet mot användning beror på att elektrisk ström för en person är farlig, i andra kontraindikationer beror det på att stimulering kan förvärra vissa patogena processer. Villkorlig kontraindikation är närvaron av mol och pigmentering på huden - i detta fall krävs ett samråd med en hudläkare.

Darsonvalisering - kontraindikationer för användning:

Darsonval - vilket är bättre?

Du kan utföra darsonvalisering i skönhetssalongen eller i salongen, såväl som i hemmet, de mer detaljerade anvisningarna är alltid anslutna till enheten. Du kan köpa enheten "Darsonval" i nätbutiker eller salonger som säljer medicinsk utrustning, men innan du väljer att köpa är det önskvärt att genomgå en rättegångsförfarande i stugan.

Väl beprövade enheter som tillverkare:

Darsonval - ansökan

Förfarandet för darsonvalisering i en kosmetolog och hemma har inga grundläggande skillnader:

 1. Till att börja med måste huden rengöras med tvätt, toner eller lotioner. Efter rengöring ska huden torka.
 2. Den feta huden kan sprinklas med talk och en torr - med ett tunt lager av en näringsrik grädde, så att munstycket glider bättre.
 3. Före användning måste munstycket behandlas med alkohol.
 4. Massage ska ske på det sätt som är nödvändigt för varje specifik hudfel.
 5. Efter proceduren kan du smörja ansiktet med ett lugnande medel (alkoholhaltiga preparat kan inte användas).
 6. Nästa session bör hållas tidigast än en dag.
 7. Dysor efter proceduren ska torkas med alkohol.

Darsonval från akne

Applicera darsonval från akne kan vara med olika typer av utslag - det är lämpligt för att eliminera akne, comedoner, akne. Under proceduren hämmas aktiviteten hos talgkörtlarna, huden är mättad med syre och med hjälp av ozon förstörs patogena mikroorganismer. För en effekt kan du använda ett droppmunstycke, som i högsta möjliga styrka måste uppspetsas av individuella inflammatoriska element. För massage använder ansiktet ett svamphuvud som bärs över ansiktet i 3-5 minuter.

Darsonval från postpiety

Mycket effektiv darsonval av ärr och ärr - med hjälp kan du betydligt jämnt drabbas av aknehud. Proceduren ska vara svampformad munstycke, första 3-4 minuter - kontaktlös, sedan 3-4 minuter - genom kontakt. Darsonval för ansiktet när plantat stimulerar lymfatiskt dränering och hudens regenererande egenskaper, så att svullnad, ärrbildning och ärr löser sig snabbare och ansiktet förvärvar en hälsosam färg.

Darsonval från rynkor

Den vanligaste frågan från kvinnor är hur man använder darsonval från mimic och ålder rynkor. Massage det här fallet ska göras med en svamp eller ett bladformigt munstycke med en genomsnittlig eller minimal effekt - stickning bör märkas. Elektroden ska ledas på massagelinjer genom kontakt och icke-kontaktmetod i 20 minuter. Efter proceduren är det önskvärt att applicera en anti-aging kräm, som vid denna tid kommer att absorberas mycket bättre.

Darsonval från svullnad under ögonen

Använd darsonval hemma från ödem och cirklar under ögonen - ett bra alternativ till dyra procedurer. Massage i huden runt ögonen förbättrar blodcirkulationen, eliminerar stagnation av lymf, lindrar spasmen i blodkärlen. Mjuk hud runt ögonen behandlas i 1 minut på massagelinjer. Efter proceduren bör du använda ett hudvårdsmedel för ögonlocken.

Darsonval från couperose på ansikte

Algoritmen för darsonvalisering med couperose måste nödvändigtvis samordnas med en kosmetolog som ska bedöma tillståndet hos huden och kärlen och tillåta eller förbjuda förfarandet. Om denna metod för behandling av couperose är godkänd bör exponeringen vara så försiktig som möjligt och vid låg spänning: svamphuvudet ska behandlas genom att kontakta huden med en kontaktmetod, då genom en något ökad spänning, med en kontaktlös metod. Procedurens varaktighet är 5 minuter. Darsonval med couperose hjälper till att stärka blodkärlen och förbättra blodcirkulationen.