Massage för nyfödda

För att barnet ska kunna utvecklas aktivt, tid att lära sig nya rörelser och få färdigheter, är han väldigt användbar massage. Tja, om under det första året av livet kommer barnet att genomgå flera kurser av generell förstärkningsmassage under ledning av en specialutbildad person, var och en varav 10 dagar. Efter det måste du göra 2-3 månader av.

Men dessutom är det obligatoriskt att göra massage till det nyfödda hemma. Det har en anmärkningsvärd effekt på hela organismens tillstånd, eftersom blodet flyter till massagen under sessionen, vilket stärker alla metaboliska processer i den. Bebisar börjar hålla huvudet innan, lär sig att vända sig mer på magen och försöka lära sig världen.

Vid vilken ålder kan du massera en nyfödd?

Om det inte finns några speciella indikationer, är det inte föreskrivet att massage i barns polykliniska förhållanden före 2-3 månader. Hemma kan det startas när barnet är 3 veckor gammalt och navel såret läker.

När är det möjligt och nödvändigt att massage den nyfödda?

Den bästa tiden för massage sessioner är när barnet är vaken och har gott humör. Om tiden har kommit, och barnet är styggt, är det bättre att skjuta upp ockupationen till ett mer gynnsamt ögonblick. Det är lämpligt att utarbeta ett visst schema - det kommer att vara bekvämt för både moder och vanligt för barnet.

Vanligtvis hålls alla fysiska övningar, inklusive massage, på morgonen eller eftermiddagen. Vissa barn blir mycket aktiva efter klasserna, men de flesta faller snart i sömn. Gör det inte innan du sover en natt, eftersom barnets reaktion kan vara oförutsägbar.

Efter den sista utfodringen ska det ta minst en timme, men innan du äter, börja inte en massage, eftersom barnet inte kan slappna av, men protesterar aktivt och kräver livsmedel.

Hur korrekt gör massage till nyfödda?

Massage för nyfödda, som alla andra, utförs av rörelser från botten upp på benen och från mitten till periferin på kroppen. Alla rörelser, i synnerhet i början, ska vara lätta, sträckande. Mer aktiva sätt borde lämnas till proffs. Hemma borde vi begränsa oss till enkla rörelser.

Barnet måste klä sig helt och om rummet är kallt växelvis öppnar området som ska masseras, och sedan lindas upp igen.

Massage tekniker för nyfödda

Massage av det nyfödda barnet utförs med hjälp av teknikerna för sträckning och vridning. Om allt är klart med först, så är vridningarna lätta rörelser, som när man klämmer tvätten. Även en lätt sträckning används.

Mamma borde rådgöra med läkaren, vilken massage att göra till nyfödda. Vanligtvis är det enkla manipuleringar som inte tar mer än 10 minuter.

ben

Strålande cirkulära rörelser, från fingrarna mot höften, studeras varje ben en efter en från botten upp, flera tillvägagångssätt. Då trycker moderen sin tumme mot foten nära fingrarna - de trycker på reflex. Därefter leds fingret ner till hälen och fingrarna är inte inkopplade igen.

handtag

Varje penna tritureras från borste till axel, varefter den skakas försiktigt. Lägg i tummen i munnen och massera medurs.

torso

När barnet ligger på baksidan, sträcker han sig genom bröstet från mitten till sidorna, även med ryggen, i läget - barnet i magen. Magen masseras i en cirkel med mjuka rörelser.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt axel- och nackområdet. De gnidas försiktigt och sträcker sig. Vid slutet av massagen tar barnet av handtagen och gör mottagningen "kram" när handtagen är korsad till stoppet.

Senare, när barnet är äldre, lägg till "cykla", dra handtaget till halvparten och några andra. Med tiden blir motion mer, de blir mer komplexa, men barn från dem är glada.