Cream for allergies - det bästa "lugnande" botemedel mot huden

På våren genomgår immunitet intensiva tester för styrka på grund av blomningens början och ökad aktivitet hos solen. Människor som är känsliga för irriterande lider av förvärring av hudallergier. Förutom antihistaminer i form av tabletter måste de använda effektiva lokala medel parallellt.

Hur manifesterar huden allergi?

Flera typer av negativa dermatologiska reaktioner och utslag är kända för medicin. Typer av hudallergier:

  1. Urticaria. Denna form av patologi ser ut som röda kliande fläckar med platta blekrosa blåsor. Namnet på utslaget berodde på likheten av symtom med brännskador från nässla.
  2. Atopisk dermatit eller neurodermatit. Denna typ av allergi uppträder i form av torra och inflammerade plack med tydliga gränser. Fläckarna har en ljus röd färg, är starkt fläckiga, ibland bildas små finnar på ytan.
  3. Eksem. Den allvarligaste typen av allergi åtföljs av hyperemi, klåda och märkt svullnad. Epidermis är täckt med små multipla blåsor som brista och förvandlas till erosion, sårbildning. Senare övervuxna de med korst och tjocka vågar.
  4. Kontakt dermatit. Huden rodnar snabbt och sväller i de områden där det påverkas av stimulansen. Det finns svår torrhet, peeling och sprickbildning i epidermis. Denna dermatit kombineras med klåda och brännande.

Än att behandla allergi på huden?

Om immunförsvaret åtföljs av svåra tecken, sår och inflammation krävs komplex terapi. Akut hudallergibehandling innebär både systemisk och lokal. Det är nödvändigt att ta antihistaminmedicin (tabletter eller droppar) samtidigt och tillämpa externa medel. När symptom på patologi är begränsade endast till skador på epidermis, kan de elimineras endast av lokala droger.

Cream för allergi - komposition

Det finns 2 grupper av mediciner i fråga - med och utan steroid ingredienser. Hormonalkräm mot hudallergi ordineras av en hudläkare om andra mediciner inte hjälper och symptomen på sjukdomen inkluderar intensiv inflammation. Sådana droger används i korta kurser, eftersom de kan vara beroendeframkallande.

En enkel allergikräm innehåller naturliga extrakt och säkra ingredienser som har antipruritiska, antihistamin och mjukgörande effekter. Denna grupp av läkemedel undertrycker obehagliga känslor, ger fuktighet och mjukgöring av torr eller krackad epidermis, accelererar läkning av erosioner och återställande av lokal immunitet.

Icke-hormonell grädde för allergier

Den beskrivna varianten av farmakologiska medel kan ha följande ingredienser i kompositionen:

Icke-hormonell grädde från ansiktsallergi istället för petrolatum innehåller renad kosmetisk glycerin . Denna ingrediens är mindre comedogen, den skapar en permeabel mikroskopisk film på ytan av epidermis, vilket säkerställer fuktretention i celler, men stör inte syreutbytet och andning av huden, täpper inte fast porerna.

Hormonal Cream for Allergies

En aktiv komponent av sådana lokala läkemedel är glukokortikosteroider. De stoppar allvarlig manifestation av allergi på huden, inklusive akut inflammation och suppuration. Den bedömda läkemedelsgruppen bör endast användas enligt doktors rekommendation och under hans vägledning, eftersom hormonella medel väcker många biverkningar, beroendeframkallande och försämring av immunreaktioner.

En kräm från en allergi med steroider kan innehålla följande kemiska föreningar:

Kräm för klåda i huden för allergier

Om fläckarna bara kliar, men inte inflammeras, är det önskvärt att göra icke-hormonella medel. Dermatologer rekommenderar att man väljer en kräm för klåda för allergier bland sådana läkemedel:

Cream för allergiska hudutslag

I närvaro av fläckar bör erosioner och blåsor väljas mer potenta läkemedel som ger antiinflammatorisk och antiseptisk effekt. Sammansättningen av läkemedlet beror på typen av immunreaktion. För att lindra milda symptom är en vanlig kräm för allergier utan glukokortikosteroider lämplig:

När utslag är inflammerade och suppurate krävs hormonella droger som har en immunosuppressiv effekt. Vid allvarliga allergier rekommenderas kombinerade krämer. De innehåller inte bara kortikosteroider, men även antibiotika eller svampmedel. Utnämna sådana fonder kan bara vara en specialist. Oberoende terapi är farliga komplikationer.

Att välja en kräm från en allergi i solen är att det är viktigt att köpa kosmetika med SPF inte lägre än 30. Ytterligare skydd kommer att säkerställa förebyggande av förvärring eller förvärring av negativa immunreaktioner. Att mildra symtomen på fotodermatit hjälper till med ovanstående läkemedel. I svåra fall (bifogad bakteriell eller svampinfektion) ska du rådfråga en läkare.

Bästa Allergi Cream

Det finns inga universella droger som är effektiva för alla typer av dermatit. Immunreaktioner är individuella, så en läkare för varje specifikt fall väljer en effektiv allergikräm. Bland de hormonella medicinerna anses den mest säkra vara Advantan . Han framkallar sällan negativa biverkningar och är mindre bidrar till missbruk. Populära nonharmonic droger är Gystan och Emolium. Det andra medlet avser kosmetiska, snarare än farmakologiska preparat.

Cream for Allergies Advantan

Det presenterade lokala läkemedlet är baserat på en syntetisk steroid metylprednisolon. Det absorberas nästan inte genom huden och tränger inte in i blodet i höga koncentrationer, så det kan användas längre än andra liknande medel. Denna kräm för allergier mot huden är ordinerad även till barn från 4 månader. Under användning är det viktigt att strikt följa råd från en hudläkare, för länge är behandlingen full av atrofi av epidermis.

Cream for Allergy Gystan

Det beskrivna läkemedlet innehåller inte hormoner i dess sammansättning:

Du kan applicera denna kräm mot allergier, mjukar och fuktar känslig hud, eliminerar överdriven torrhet och förhindrar sprickbildning. Gystan framkallar inte bildandet av komedoner, det tar snabbt bort irritation och rodnad, det stannar inflammation. Denna produkt har antiseptisk och antimikrobiell aktivitet.

Det finns en annan kräm från en hudallergi med ett liknande namn - Gistan-N. Denna version av drogen är baserad på hormonet mometason. Det anses vara en säker förening, jämförbar i effektivitet mot potenta kortikosteroider, men utan samtidig biverkningar och atrofi hos epidermis. Gystan-N är konstruerad för att lindra endast allvarlig inflammation och behandling av allvarlig sjukdom.

Cream för allergier Emolium

Denna kosmetiska produkt är tillverkad av säkra naturliga ingredienser:

Emolium är inte en läkningskräm mot allergier, men ett intensivt fuktgivande läkemedel (mjukgörande). Det ger följande effekter:

Du kan applicera denna kräm mot allergi i ansiktet och kroppen av kurser av vilken tid som helst, även ständigt, men Emolium hjälper bara med milda symtom på sjukdomen. Det tar bort irritation och rodnad, eliminerar torrhet och skalning. I närvaro av blåsor, sår och inflammatoriska processer med suppuration har denna kosmetiska produkt ingen uttalad effekt.