Bröllop till bruden - tull

Hittills är brudens rituals och traditioner lite glömda, de är alltmer begränsade till en formell middag med bekanta med sina föräldrar, där paret meddelar sitt beslut att gifta sig. Och innan matchningen av bruden var en av de mest levande tullarna, och det var efter matchmaking blev det klart om bröllopet skulle hållas eller inte.

Bröllop till bruden - tull

Tidigare visste hur man brudde en brud allting - sedvanen är något vanligt. Vanligtvis involverade detta brudgummen, hans släktingar - gudfadern, farbror eller äldre bror. Ofta föregick matchmaking en brideshow, där bruden erbjöds att gå runt i rummet för att visa sina talanger. Efter detta matchmakers med brudgummen tilldelades, om flickan gillade killen, så på kort tid kom matchmakarna till brudens hus. Förresten, hur man brukar gifta sig med en brud, kunde brudgummen inte bara säga tillhörande släktingar utan också professionella matchmakare. De kontrollerade brudens hela bröllopsceremonin, följde tullens iakttagande. Enligt brudens tradition var hela riten tyst, bara byta kläder och demonstrera talanger. Därefter kan bruden neka killen och ha gett honom garbuz (pumpa), från samma sida skulle matchmakare också kunna göra "brud" till bruden. De hade stängt en dörr bak, de förbannade flickan på ett ogiftat liv. Om bruden inte tyckte om bruden, tog han bara ett glas vatten till sin mun, som togs av brudens släktingar. Om bruden var i hans tycke, så drack glaset. Istället för vatten kan det finnas honung i glaset.

Det var ett tecken på att matchmaking inte kunde hållas den 13: e samt på onsdagar och fredagar. Och de bästa siffrorna för denna ritning ansågs vara 7 och 9. Matchmaking började vanligtvis efter solnedgången, det var gjort så att onda människor inte kunde jinxa någon. Efter matchmakarna lämnade, var det vanligt att binda alla skarpa föremål i huset så att lycka inte skulle gå och bröllopet var lyckligt.

Hur man korrekt gifter sig med en brud, idéerna om modern matchmaking

Idag har brudens bröllopsceremoni förändrats, så manuset kan vara någonting. Du kan woo en brud, som det var vanligt i Ukraina, med nationella kostymer, du kan stilisera hela åtgärden för en gotisk fest med varulvar, vampyrer och andra skräckhistorier, eller du kan spela matchande brudar från en inflytelserik mafiaklänning, här och strikta drag och livvakter, automatiska maskiner redo och en mystiskt attraktiv brud. I allmänhet begränsas allt av din fantasi, det viktigaste är att samråda med dina föräldrar - inte alla kommer att vara bekanta med en zombie eller en pistol. Och för sådana stora händelser är det naturligtvis bättre att ringa till dina vänner, de kommer att skapa situationen och du kommer att roa och roa sig.

Vad säger man när de ger bruden? Traditionellt började allt med orden matchmakers "du har en produkt, vi har en köpman". Nu är inledande tal beroende av stilen i vilken du ska utföra matchmaking. För ett traditionellt ukrainsk bröllop kommer anmärkningar om varorna och handlaren att göra, men huvudet på mafiakläder uttrycks något annorlunda. Skriptet måste därför vara väl genomtänkt. Vid matchmaking ger brudgummen bruden bruden en loaf, denna tradition följs ofta idag. Brudgummen är också skyldig att förbereda en bukett blommor till bruden och små presenter för sin mamma och pappa. Efter brudgummens tal och demonstrationen av brudens talanger kom matchmaking till sin logiska slutsats. Brudgummen och hans matchmakare sa farväl och gick hem. Efter att bruden med sina släktingar återvände på ett returbesök. Idag fördröjs ritualen av matchmaking ofta, eftersom etiketten inte bestämmer varaktigheten av middagen under matchmaking. Efter föräldrarnas välsignelse får bruden ringen som ett förlovningsskylt.