Besseggen


Norge runt om i världen är erkänt som ett av de vackraste skandinaviska länderna. Detta fantastiska land lockar årligen miljoner turister från de mest avlägsna delarna av världen med sin unika natur och ovanliga kultur . Många resenärer börjar bekanta sig med Norge från huvudstaden - Oslo stad , ett par timmars bilfärd från vilket är ett av landets främsta naturattraktioner och pilgrimsfärden för tusentals människor. Det handlar om bergskedjan Besseggen.

Vad är intressant Besseggen?

Besseggen är ett bergskedja beläget i kommunen Vogo, Opplann. Det ligger i den östra delen av Jotunheimen Park , mellan två otroligt vackra sjöar - Ende och Besswatnet. På det skyddade områdets territorium finns ett dussin intressant vandring för turister, men den mest populära i många år kvarstår Besseggen.

Längden av åsen är ca 16 km, och dess högsta punkt är 1.743 m över havet. I allmänhet ändras inte höjden mycket (upp till 100 m), så även de människor som lider av höghöjdshypoxi kommer att kunna gå längs den berömda vägen.

Funktioner av besöket

Årligen kommer mer än 40 000 människor att njuta av ren luft och bergets magiska panorama. Denna rutt kommer att vädja till människor i alla åldrar och nivåer av fysisk kondition, så att du ofta kan träffa barn och pensionärer på vägen. Det är dock värt att överväga följande punkter:

  1. Resor, beroende på väderförhållanden, kan variera från 5 till 7 timmar, så du måste förbereda dig i god tid och ta mat, en karta och en windbreaker (vid dimma eller regn).
  2. Den klassiska Besseggen-vägen börjar runt en av de tre kajarna nära sjön Ende. Flera små färjor går därifrån till Memurub flera gånger om dagen. Även om resan lovar att vara intressant noterar många turister att det är omöjligt att stanna på däck länge på grund av den kalla vinden, så försumma inte de varma sakerna.
  3. Ofta går utländska gäster i motsatt riktning, först korsar åsen, och först därefter tar en kryssning på en båt på sjön. Detta alternativ är väldigt bekvämt eftersom bäddarna har en särskild betald bilparkering (ca $ 15) och ett stopp för kollektivtrafiken .
  4. När det gäller kostnaden för resan betalas endast färjebiljetten: en vuxen biljett kostar 15 dollar, en barnbiljett kostar 8 dollar och ett barn under 5 år är gratis. Biljetter kan köpas direkt från båten när du går ombord och betalning sker kontant eller med kreditkort.

Hur kommer man dit?

Oberoende för att nå Besseggen är det svårt nog, särskilt för turister-nybörjare som inte känner till norska språket. De flesta utländska gäster i förväg köper en speciell utflyktstur som, beroende på uppsättningen tjänster, kan kosta från 50 till 200 cu. För de som vill spendera mer än 1 dag på Jotunheimen Parks territorium i närheten av bergskedjan finns flera mysiga hotell i traditionell skandinavisk stil - Besseggen Fjellpark Maurvangen och Memurubu Turisthytte.