Moskva Shepherd Dog

Många anser att Moskvas sentriska hundar är dumma och långsamma, men det är helt osannolikt. Tvärtom skiljer de sig från intelligens och aktivitet och motiverar helt rasens namn. I nödsituationer med en slags flegmatisk och lustlös hund kan det visa otroligt vitt, snabb reaktion och oräddhet. Denna ras är perfekt för vakttjänst.

Moskvas vakthund: En beskrivning av rasen.

Den här unga rasen föddes i Ryssland 1950, baserad på St Bernard, Pergamon Hound och Caucasian Shepherd. Dessa hundar är starka fysik, de är ganska stora, med välutvecklad muskulatur. Tillväxten av det genomsnittliga provet i Moskvas vakthund är 72-78 cm vid manken, männen är större och mer massiva än tikarna. Ulden i Moskvas vakthund är lång och tät, oftast vitröd.

Moskvas vakthund är en lugn och balanserad hund, passar bra med människor och kan fatta självständiga beslut. Trots den stora storleken är det väldigt vänligt och säkert att bo i familjen. I händelse av fara är det riktat till att skydda ägaren, orädd, inte rädd för kulor eller knivar. Med alla goda karaktärsdrag hos Moskvas vakthund bör man notera sin envishet, olydnad och viss aggressivitet med dålig uppfostran. Moskvas vakthund och barn går bra tillsammans, men det kan finnas viss aggression mot andras barn.

Underhåll och vård av Moskvas klocka fårhund

Denna ras är ganska stor, så maten från Moskvas vakthund kommer att slå på plånboken, speciellt om du vill odla en hund i enlighet med normerna. Fodring Moskvas vakthund hålls fyra gånger om dagen för valpar och två gånger för vuxna. Det är mycket viktigt att näringen är balanserad, är det nödvändigt att dessutom ge hundarna vitaminer. Om du föredrar att mata hunden med torr mat, välj produkter av elit sorter. Med naturlig utfodring bör maten vara balanserad och omfatta fjäderfä, fisk, ägg, spannmål och grönsaker.

Eftersom hunden har en lång och tjock kappa, måste den kammas regelbundet. Att bada är ofta inte nödvändigt, bara i föroreningsprocessen. Särskild vård för hundens hår är inte nödvändigt.

Moskvas vakthund hålls ofta i lägenheter; det är inte bullrigt, kräver inte särskild vård och är ganska vänlig. Bristen på motorisk aktivitet leder dock till en försvagning av hundens muskelstyrka och en försämring av rasens huvudkvaliteter. Mest av allt är den här hunden lämplig för att skydda hus, stugor och alla stora områden.

Utbildning för Moskvas vakthund är obligatorisk och börjar i en tidig ålder. Samma sak är denna ras stor, och med en dålig uppfostran blir det inte lätt att klara av det. Huvudriktningen för träning bör vara studien av lag, och inte utvecklingen av jaktinstinkter, som läggs i denna ras på genetisk nivå. Moskvas vakttorn är väldigt lätt att träna.

Sjukdomar i Moskvas klocka fårhund

Denna ras är anmärkningsvärd för god hälsa, listan över karakteristiska sjukdomar är extremt liten. För det första är det dysplasi i höft- och armbågen, vilket leder till frekventa förskjutningar av benen. Denna sjukdom överförs oftast genetiskt och är inte botad, så var försiktig när du köper en valp.

Ofta finns det en matallergi, så du måste övervaka kostnaden för ditt husdjur. Dessutom är Moskvas vakthund utsatt för fetma, vilket leder till att hundens näring ska balanseras, och daglig motoraktivitet är också obligatorisk.

Den genomsnittliga livslängden för Moskvas vakthund är 10-15 år.