Makedonien - berg

På norra delen av Balkanhalvön är en ganska ung stat - Makedonien . Landets suveränitet var 1991 och lämnade Jugoslavien. På de flesta av makedoniens territorier stiger de mellersta bergen, som skiljer sig från platta toppar och branta backar. Låt oss prata om de som är mest kända i turistmiljön och besöks ofta.

Berg av Makedonien värt att besöka

Ett av de yngsta bergssystemen i Makedonien är bystra bergskedjan, som ligger nära huvudstadens huvudstad, staden Skopje, i huvudstaden i staden Mavrovo. Den högsta punkten på berget Bistra är höjden 2102 meter. Vid foten av berget finns en populär skidort , som årligen möter älskare av vintersport.

Forskarna upptäckte att bergsmassivet bildades av sediment av paleozoiska och mesozoiska bergarter. På Bistras yta kan du se olika former av lättnad, men dess huvudsakliga funktion är de många grottorna. De mest kända grottorna är Alilika och Kalina.

I västra Makedonien, mellan dalarna i floderna Black Drin, Peschanaya och Sateski, stiger Mount Karaorman . I översättning från turkiska betyder Karaorman "svart berg" och till stöd för detta är bergsklättningarna täckta av ogenomträngliga skogar. Den högsta punkten av bergskedjan ligger på en höjd av 1794 meter och kallas Eagle's Top.

Studier har visat att Karaorman består av skiffer och kalksten. Dessutom skyddade berget många växter och djur, varav några är endemiska.

Inte mindre intressant är Mount Maleshevo , som ligger på gränsen till Makedonien och Bulgarien. Bergskedjan domineras av två stater, från den makedonska sidan ligger den på administrativa enheterna Berevo och Pahchevo. Toppen av Maleshevo är en topp på 1803 meter.

Mount Maleshevo bildades av skiffer och andra sediment, som nu ligger i dess nedre del. Maleshevo blev habitat för olika representanter för flora och fauna. Det område som upptas av bergsmassivet är imponerande - det är nästan 497 kvadratkilometer. Bergets sluttningar är prickade med många små byar, både från makedonien och från den bulgariska sidan.

En av de högsta bergen i republiken är bergskedjan Shar-Planina . Shar-Planinas högsta punkt är Turchin topp, dess höjd är 2702 meter. Populär och topp Titov-Up, vars höjd är mycket mindre än vad som tidigare nämnts, och når 1760 meter. Imponerande och längden på bergskedjan, som uppgår till 75 kilometer.

Shar-Planina, som studier har visat, är bildad av limestones, dolomites, schist kristaller. Bergskedjan är täckt av blandade skogar, som ersätts av bergsängar som används av lokalbefolkningen, som betesmarker för boskap. Mount Shar-Planina lockar främst bergsklättrare, eftersom det finns anordnade de bästa skolorna på bergsklättring och bergsturism. Nära bergskedjan är de stora städerna Gostivar och Tetovo .

Osogovo bergskedjan, som ligger i Makedonien och Bulgariens jurisdiktion, är populärt i turistvärlden. Längden av Osogovo berget är 100 kilometer. Det mesta av bergskedjan tillhör Makedonien. Osogovo är känt för sina bisarra reliefer, höga toppar, kratrar av vulkaner och dalar i floder.

Den högsta punkten i bergskedjan är Osogovo - Mount Ruen, vars höjd når 2251 meter.

Ett annat berg i Makedonien, som bör besöks, ligger på gränsen till Grekland och kallas Nije . Den högsta punkten i bergskedjan är toppen av Kaimakchalan, som stiger till 2521 meter över havet. Berget Nidzhe är lockat av turister på grund av den aldrig tidigare skådade sorten av representanter för flora och fauna samt panoramautsikt som är tillgängliga för ögonen när man klättrar toppar.

Enligt den forskning som utfördes på dessa platser bildades Nije under Paleozoic perioden från skiffer och kalksten. Förutom den högsta punkten är en annan topp känd - Starks kista med en höjd av 1 876 meter.

På gränsen till Makedonien och Albanien är kanske det mest populära berget i regionen Korab . Detta bergssystem är känt för ett tiotal toppar, vars höjd överstiger 2000 meter. Och på bergets sluttning är det högsta vattenfallet i staten Mavrovo, med ursprung i Deep River.

Fartyget är bildat av kalkstenar, fjällens sluttningar är täckta av åldriga ekar, tallar och bok. Mount Korab är det högsta berget i Makedonien, bergets högsta punkt ligger på en höjd av 2764 meter. Korabs huvuddrag anses vara ett antal glacial sjöar belägna på backarna och bergstopparna.