ARVI under graviditet

Akut respiratoriska virus- och bakteriesjukdomar påverkar ofta människokroppen och är orsaken till uppkomsten och utvecklingen av förkylningen. Gravida kvinnor är inte heller immuniska mot risken för förkylning. Orsaken till utvecklingen av ARVI under graviditeten är en fysiologisk minskning av immuniteten, eftersom fostret är hälften av den främmande genetiska informationen, med närvaron av vilken kroppen normalt bör kämpa.

ARVI är en grupp av sjukdomar som påverkar övre luftvägarna. Orsaken till sjukdomen är virus och bakterier. ARVI åtföljs av olika symptom, såsom:

Det är särskilt farligt att bli sjuk med influensaviruset, vilket är känt för dess komplikationer.

SARS i graviditet 1 sikt

ARVI under graviditeten och konsekvenserna av att överföra denna sjukdom under första trimestern är ganska farliga. Under graviditetens första trimester sker bildandet och bildandet av alla framtida barns organ och system. Under denna period är fostret mycket känsligt för någon effekt, särskilt från sidan av virus. Så, effekten av viruset på fostret kan leda till en defekt i utvecklingen av något kroppssystem för det ofödda barnet. Flera defekter som orsakas av virusets patologiska verkan kan orsaka spontan missfall. Men om efter en gravid kvinna har överfört en akut virusinfektion under första trimestern, fortsätter graviditeten utan patologi, då är det hög sannolikhet att virusen eller bakterierna inte signifikant påverkar det framtida barnets organism.

ARVI under graviditeten 2 trimester

När graviditeten utvecklas växer placentan och utvecklar - fosterskyddet från skadliga effekter. Ett undantag blir inte denna funktion hos moderkakan och när den utsätts för virus eller bakterier. ARVI under graviditeten och dess konsekvenser under andra trimestern är inte lika kritiska som i den första. Vid överföring av ARVI under andra trimestern finns möjligheten till utveckling av placenta patologi, överträdelsen av fostrets syreförsörjning, vilket kan leda till fosterhypoxi och dess försvagning som helhet.

Hur man behandlar ARVI under graviditeten?

ARVI hos gravida kvinnor och dess behandling har ett antal funktioner. Under graviditeten är många läkemedel som används i vanligt tillstånd kontraindicerade. Det är nödvändigt att använda ett minimum av preparat, men det är inte nödvändigt att ta ett stort intresse för folkmedicinska lösningar. Behandling av ARVI under graviditeten bör börja när det minsta obehag uppstår, samtidigt som man kommer ihåg att övervaka villkoret för barnets framtid.

Medicin under graviditeten i ARVI

Under graviditeten, för avlägsnande av huvudvärk, temperatur kan du använda droger som innehåller paracetamol. Ta inte droger som innehåller acetylsalicylsyra. För att avlägsna nasal trafikstockning är det möjligt att använda preparat som innehåller steriliserat havsvatten, det är omöjligt - läkemedel med aktiv substans oxymetazalinhydroklorid. Dessutom är användningen av ett stort antal antibiotika kontraindicerat under graviditet, med undantag för lokalt applicerade läkemedel. Gravid för att upprätthålla immunitet kan ta multivitaminer, för att minska symtom på förgiftning - drick mycket te , morsor, kompott. För sanitet i munhålan kommer en avkok av kamomill och salvia att passa, men ett avkok av kalendula kommer inte att göra. Varm strumpor för natten hjälper också den gravida kvinnan en kvinna återhämtar sig snabbt.

Under graviditeten och dess behandling kräver akut respiratorisk virusinfektion ökad uppmärksamhet från den gravida kvinnan själv och från läkare, eftersom varje infektionspåverkan är en risk för en framgångsrik utveckling av barnets framtid.

Förebyggande av akut respiratoriska infektioner vid graviditet

För att förhindra ARVI under graviditeten kan du använda oxalisk salva och gå till trånga platser. Du kan behålla ditt immunsystem med vitaminer, en balanserad diet. Varningar av hypotermi kommer också att hjälpa en gravid kvinna att hålla sig frisk.