Antibiotika för influensa

Influensa är en akut virussjukdom som kan orsaka ett antal mycket allvarliga komplikationer. För att snabbt och utan konsekvenser kunna hantera denna sjukdom är det nödvändigt att starta behandlingen så tidigt som möjligt och strikt följa alla läkares rekommendationer, endast de läkemedel som är effektiva för influensa.

Tyvärr, för närvarande vid behandling av sådan utbredd och i tillräcklig grad av den studerade sjukdomen är massan av fel förmodad. I synnerhet är detta en orättvis användning av antibiotika mot influensa. Anledningen till detta är i de flesta fall en allmän hobby för självmedicinering, där patienter ofta följer rekommendationerna från reklammedicin eller råd från andra som har varit sjuk med influensan. En viss roll i detta kan också spelas av samarbete mellan läkare och läkemedelsföretag. Därför är det önskvärt innan du får något läkemedel för att få information om deras sammansättning, handlingsprincipen och kontraindikationer.

Behandlar influensan antibiotika?

För att förstå om det är möjligt att behandla influensa med antibiotika, bör du förstå vad dessa läkemedel är. Antibiotika - en grupp läkemedel, vars åtgärder riktas mot destruktion av bakterier. Bakterier är encelliga mikroorganismer med en primitiv struktur, som när de införs i cellerna i människokroppen orsakar infektion.

Influensan orsakas inte av bakterier utan av virus. Dessa är mikroorganismer av helt annan natur, som representerar ett genetiskt element - en legering av nukleinsyramolekyler som reproduceras i levande celler. Därför kan antibiotika inte heller katastrofalt agera på virus, och därför är det meningslöst att ta antibiotika för behandling när de tar influensa (inklusive tarmvätskor).

Hur farligt är behandlingen av influensa med antibiotika?

Antibiotika för virusinfektioner är inte bara värdelösa, men kan också orsaka betydande skador på kroppen. Detta beror på att mottagandet av dessa medel ofta leder till anpassning, utveckling av bakteriell resistens och bildandet av nya stammar. Som ett resultat kommer efterföljande antibiotikabehandling, om så är nödvändigt, inte att ha den nödvändiga effekten.

Dessutom, som ett resultat av antibiotikas verkan förstörs inte bara patogena bakterier utan också alla användbara mikroorganismer som är mottagliga för dem. Som ett resultat kan allvarliga dysbakterier utvecklas, immunförsvaret i kroppen försvagas.

När är antibiotikabehandling acceptabel?

Men i vissa fall, efter infektion med influensaviruset måste antibiotika tas. Dessa läkemedel ordineras om komplikationer av sjukdomen i samband med en bakteriell infektion uppstår - bihåleinflammation, otitis media, tonsillit, bronkit, lunginflammation, lymfadenit, etc. Orsaken till dessa komplikationer är ofta bakteriefloran, som aktiveras i försvagad av influensa organismen.

Symtom som indikerar bifogad bakterieinfektion i gepp är:

Vilken typ av antibiotika att dricka i influensan kan endast bestämmas av en specialist efter genomförande av vissa studier (radiografi, sådd från näsa och hals, etc.). Det är värt att notera att att ta antibiotika för att förhindra att komplikationer uppstår, följer inte av de skäl som beskrivs ovan.