Tomater på vindrutan på vintern

På fönsterbrädan i lägenheten kan du växa på vintern inte bara gröna , men också grönsaker , inklusive tomater. Men för detta är det nödvändigt att veta vilka av dem lämpar sig för detta och vilka villkor de behöver skapa.

Tomatsorter för att växa på vindrutan på vintern

Valet av vilken tomat som kan odlas på vindusbanan, beror till stor del på busken och fostrets storlek. Bäst för hemgården närmar sig lågväxande och tidiga mogna tomater. Därför fanns det faktiskt rumsorter. Dessa är:

I grund och botten, dessa sorter av tomater, som rekommenderas att växa på en vindisol, hör till gruppen av körsbär. Av de vanliga trädgårdstomaterna i hemmet kan du växa sorter av Yamal, Vitfyllnad, Sibiriska krusningar och Leopold.

Hur odlar man tomater på en vindisol?

För att plantera hemtomater måste du förbereda en lera eller plast rektangulär behållare. Det rekommenderas att använda samma jordblandning, som vid odling av vanliga plantor. Du kan lägga till 1/10 del av den totala volymen torv.

Vi groddar frön i små genomskinliga koppar. För detta fyller vi dem med jord och sedan vatten med kokande vatten. Vi fröer frön i koppar: torra 2-3 st, groddar - 1 st. Vi täcker behållarna med glas eller film och lägger dem på ett varmt ställe.

Efter utseendet på 2 riktiga broschyrer överför vi till vindrutan. När tillväxten växer transplanteras plantan till en beredd stor kruka. Följande enkla regler för vård av tomater inomhus gör att du kan få en bra skörd:

  1. Vrid potten med tomater kan inte, detta kan leda till en droppe avgrödor från grenarna.
  2. Överskridande dressing kommer att leda till att topparna kommer att sträcka bra, men äggstockarna på busken blir små.
  3. Marken bör alltid vara fuktig, så vattnet det varje dag.
  4. För tomater måste de ha minst 12 timmars belysning, så de måste tändas med lysrör.
  5. Temperaturen i rummet där potten står ska vara minst 15 ° C på natten och på dagarna - +25 - 30 ° C. Det rekommenderas att ventilera regelbundet.
  6. Matning utförs varannan vecka.

Växande tomater i en kruka på din vindruta ger inte bara denna favorit alla grönsaker under den kalla årstiden, men också inredar ditt rum under fruktperioden.