Än att gurgla halsen i en angina beroende på en typ av infektion?

Om du har diagnostiserat akut tonsillit är det viktigt att förstå vad som ska gurgla med angina. Vid behandling av denna sjukdom kan både köpta läkemedel och traditionell medicin användas. Man bör komma ihåg att alla har kontraindikationer, därför bör sådana läkemedel användas under överinseende av en läkare.

Angina - typer och behandling

Namnet på denna term liknar latinska språket: "ango". Bokstavligen är det översatt "choke." Det är en inflammatorisk sjukdom som påverkar tonsiller och andra övre organ i andningsorganen. Denna patologi åtföljs av en uttalad klinisk bild. Angina arter har dessa:

Sår hals med angina

Läkaren ska ordinera behandlingen efter en preliminär undersökning av patienten. Men även efter att doktorn har förklarat patienten hur man gurglar är det inte tillräckligt för återhämtning.

Det är viktigt att utföra alla manipulationer korrekt. Detta inkluderar överensstämmelse med följande rekommendationer:

 1. Innan du sköljer halsen måste du luta huvudet lite tillbaka. Språket ska skjutas framåt lite. Det är nödvändigt att lösningen penetrerar så djupt som möjligt i struken.
 2. Sköljmedlet måste vara varmt. Coola medel kommer endast att förvärra patientens tillstånd. En het lösning kommer att brinna slemhinnan.
 3. Tonsils kommer att bli bättre rensad om patienten under sköljningen uttrycker ljudet "Y".
 4. Procedurens längd är också viktigt. Det måste utföras i minst 30 sekunder. Under denna tid kommer vätskan väl att tvätta tonsillerna och struphuvudet.
 5. Det medicinska betyder att man inte kan svälja än att gurgla med ont i halsen. Det är inte avsett för internt bruk.
 6. Förfarandet måste utföras upprepade gånger.

Förberedelser för en gurgla i halsen i en angina

Vid behandling av akut tonsillit är droger särskilt effektiva. Här är de vanligaste produkterna för gurgling:

Efter sköljning ska du inte äta under de närmaste 1-2 timmarna. I annat fall kommer läkemedlets effektivitet att vara försumbar. Om en patient är ordinerad tonzilotren eller andra absorberbara tabletter, kan de inte tas omedelbart efter halssköljning. Det är nödvändigt att vänta en timme, och det är bättre en och en halv, och bara då att gå vidare till nästa behandlingsstadium.

Folkmedel för gurgling med angina

Samtidigt med läkemedel kan alternativa metoder användas. Deras mottagning bör samordnas med läkaren. Självläkning är farlig, eftersom felaktig utvald terapi är fylld med försämring av patientens välbefinnande. Dessutom är det viktigt att komma ihåg att även de mest effektiva örterna har kontraindikationer.

När halsen gör ont, än att skölja hemma, vet läkaren. Han kan rekommendera användningen av ett enkelt men effektivt botemedel.

Receptet för lösningen

ingredienser:

Framställning, applicering

 1. I ett glas kylt kokt vatten tillsätt salt, läsk och jod.
 2. Blanda ingredienserna noggrant.
 3. En färdig läkningslösning ska sköljas varannan timme. Varaktigheten av behandlingen bestäms individuellt.

Mycket effektiv och buljonger för gurgling. Olika medicinska örter kan användas för deras beredning. En av dem är kemistens tusensköna.

Recept för sköljning

ingredienser:

Framställning, applicering

 1. Camomile häll kokande vatten.
 2. Blanda koka och lämna i 20 minuter.
 3. Före användning ska detta läkemedel filtreras.
 4. Kyl buljongen och skölj. Varaktigheten av behandlingen beror direkt på sjukdomsmisslyckandet.

Vad är det bästa sättet att gurgla?

Läkaren närmar sig valet av läkemedlet. Att ge rekommendationer till patienten, desto bättre att gurgla med ont i halsen, kommer specialisten att beakta funktionerna i sjukdomsförloppet, förekomsten av allergier mot huvudämnena i drogen och andra faktorer. Följande aspekter beaktas också:

Oavsett hemma är det omöjligt att bestämma typ av angina noggrant och speciellt rätta till en behandlingsplan. På sjukhuset används följande undersökning för att erhålla sådan information:

Än att gurgla halsen på en catarral angina?

Med denna form av sjukdomen finns det ytskador på tonsillerna. Sjukdomen orsakas av adeno- eller rinovirus. Patienten har en liten temperaturökning och mild förgiftning. Om några dagar försvinner dessa symtom, patologin går vidare till nästa steg. Om du har ont i halsen, sköljer du det:

Än att gurgla med en purulent ont i halsen?

Denna sjukdom orsakas av streptokocker. Det finns sådana former av purulenta ont i halsen:

Sjukdomen åtföljs av frossa, utvidgade lymfkörtlar, smärtsamma känslor i halsen och utseendet på en purulent insättning på tonsillerna. Efter 3-4 dagar svärmer symtomen, men det betyder inte att sjukdomen har receded. Än att gurgla med en follikulär ont i halsen:

Än gurgla med herpes ont i halsen?

Denna sjukdom provoceras av Coxsackie-viruset. Denna form av patologi kännetecknas av utseendet av många sår. Terapi innefattar följande steg:

Än gurgla under graviditeten?

Det är väldigt viktigt att använda säkra och samtidigt effektiva medel under perioden med att bära barnet under behandling av akut tonsillit. Än gurgla av en gravid kvinna med angina, vet läkaren. Han kan rekommendera en kvinna en läsklösning. Denna åtgärd utleder inte en allergisk reaktion. Den är beredd helt enkelt.

Recept för gravida kvinnor

ingredienser:

vatten - 1 glas; läsk mat - 2/3 tsk.

Förberedelse och användning

 1. I ett glas kallt kokt vatten lägger jag till natron.
 2. Komponenterna blandas noggrant och sköljs.

Lösningen framställd enligt detta recept har följande åtgärd:

Än att gurgla hals i husförhållanden vid graviditet - en saltlösning.

Saltsköljning

ingredienser:

Framställning, applicering

 1. I ett glas kallt kokt vatten, tillsätt havsalt.
 2. Komponenterna är blandade.
 3. Kvinnan ska gurgla med en klar lösning minst 5 gånger om dagen.

Detta läkemedel avlägsnar effektivt puffiness och tar snabbt bort irritation.

Bland medicinerna är här vad du kan gurgla med under graviditeten: