1700-talets mode

Historien om det europeiska modeåret på 1700-talet är den franska regeringens historia i modevärlden. Under rivaliteten mellan Italien och Spanien för rätten att kallas det mest fashionabla landet och att vara lagstiftare på detta område, ägde Frankrike de ledande positionerna. Kvinnans mode från 1700-talet blev mer levande, feminint, präglat av rikedom och känsliga linjer.

Mode Europa på 1700-talet

Europas mode i 1700-talet är blomningen av barockstilen . Denna pompositet, lyx, ljusstyrka och färg i kläderna, ett stort antal olika smycken och tillbehör. Alla förmyndare hade hattar, herrkläder kompletterades med fickor. Från under svängande kaftans ärmar - handleden - producerades de kurviga manschetterna på skjortorna. Det fanns också en obligatorisk vesta - en märklig jacka som fästes på bröstet och fick exponera spetsjabot. Kvinnors klänningar blev mer artsy. Modet ingick halsband av jabots, stoles, capes. Tillbehör blev populära kopplingar, fläktar, masker, hattar.

Engelska mode på 1700-talet

Det engelska modet på 1700-talet är en återspegling av samhällets och politikens stämningar. Det finns en kamp mellan borgarklassen och adelen, och spansk mode är sämre än den puritaniska traditionen i den anglikanska kyrkan och påverkan av franska mode. Således finns det i samhället skillnader mellan ädla och puritanska kostymer. Representanter för aristokratin börjar ha en lång jacka i stället för en dubblett, pantalonsna har blivit mer inskränkt. Och målningen har blivit rikare: band, bågar, snören. Av tillbehören användes klocklökar, kanor, handskar, fläktsnusar och andra. Även i en damdräkt visas kopplingar som är hängda på band. I allmänhet blev kvinnors kostym mer puritanskt klädsel: släta byxor, korta basker på klänningar, överdriven midja och breda ärmar i tre fjärdedelar gjorde figuren ömt och graciöst.