Yngella National Park


En av de äldsta parkerna i Australien , där ytan på nästan 52 tusen hektar växer subtropiska regnskogar, är Yundzhela, grundad 1941. Folk från Goreng-Goreng-stammen kallade detta ställe ett land där molnen klamrar sig på bergets toppar.

Vad är intressant om parken?

Eungella National Parks stora territorium är upptaget av många bosättningar där aboriginerna brukade bo. För att vara bekvämt för vandring, kör Eungella 22 kilometer logggolv.

Efter att ha inspekterat de första bosättarnas bevarade bostäder kan du gå till dalen av den berömda Pioneer-floden för att njuta av en spektakulär utsikt över sötvatten och bergslandskap. En annan damm - Broken River, blev livsmiljö för platypus, grodor, medroshs och otaliga fåglar. Dessutom har parken en bruten sjö, i vattnet där du kan bada eller fiska. Fans för erövring av bergstopparna kan avgå på linjer som går nära Dalrymple och William Peaks. Höjden på varje berg är 1259 meter, och från sina toppar är magnifik utsikt över floden Pionens dal.

Det är svårt att tro, men 1964 och 2000 drabbades Eungella Park av snöfall, och detta trots att det ligger i subtroperna.

Hur kommer man dit?

Du kan ta dig till Eungella National Park med bil, kör längs Bruce Hwy och ställa in koordinaterna 20 ° 51'41 "S, 148 ° 39 '52" E. Bilen kan enkelt hyras i den närliggande staden McCae eller taxi.

Ingången till nationalparken Eungella är gratis. Bekvämt och besökstider: från 09:00 till 18:00. På grund av den stora ackumuleringen av blodsugande insekter i parkens territorium är det helt enkelt säkert att vara här vid en senare tidpunkt.