Wart Removal - 8 effektiva sätt

Eventuella neoplasmer på huden färgar inte en person, och därför är borttagning av vårtor en efterfrågad procedur. Det finns många sätt att bli av med papillom och utväxt. Men innan man använder sig av ett av förfarandena är det nödvändigt att korrekt identifiera arten av neoplasmen. Detta är det enda sättet att välja lämplig behandlingsmetod.

Warts - orsaker och behandling

Ett nytt humant papillomavirus (HPV) -virus kommer att provocera utseendet hos en sådan tumör. Det överförs via kontakt-inhemskt och sexuellt sätt. I det första fallet tränger viruset genom skador på huden, liksom när man skakar hand och när det finns vanliga föremål att använda. Det finns flera sorter av vårtor:

 1. Vulgar (de kallas också vanliga) - i 70% av fallen diagnostiseras dessa tumörer hos skolbarn och yngre barn. Området av deras lokalisering är palmens baksida, mellan fingrarna, på läpparna och på ansiktet. Deras färg skiljer sig inte från färgen på frisk hud.
 2. Plantar - baserat på namnet kan du bedöma placeringen av denna nya tillväxt. De skiljer sig i avrundad form med en grov, porös yta. Eftersom vargen ständigt är under tryck börjar den att gro i sig.
 3. Platt - olika rosa eller ljusbrun färg. Det finns sådana vårtor i grupper. Ofta omfattar dessa formationer rygg, bröst, nacke, händer, ansikte och jämn könsorgan.
 4. Pekade - de anses vara de mest obehagliga. Sådana tillväxter påverkar huden och slemhinnan. De förekommer på könsorganen, i perineum, i munnen och så vidare.

Innan du behandlar vårtor bör du alltid söka medicinsk hjälp. Oberoende med detta kan inte klara sig. Dermatologen är engagerad i eliminering av en sådan tumör. Han vet vad en vära är, vilka är orsakerna till sitt utseende, och hur denna sjukdom behandlas. I vissa fall är en biopsi nödvändig. För detta avlägsnas en del av tumören och sedan skickas den till laboratoriet för vidare undersökning.

Så här blir du av med vårtor - de mest effektiva metoderna:

 1. Användning av kemikalier med cauterizing effekt. Använd detta med salicylsyra, tretinoin eller glykolsyra. Sådana lösningar kan användas dagligen och hemma.
 2. Användningen av Bleomycin - ett antitumalt läkemedel. Det injiceras direkt i neoplasmen. Dessa läkemedel har negativa sidor. Till exempel är deras introduktion smärtsam.
 3. Användningen av Cantaridin , ett läkemedel som vid exponering för huden ger upphov till brännskador och blåsor. Den appliceras på neoplasmen, och en vecka senare tar de bort "skorpan".

Avlägsnande av vårtor följer ofta immunterapi. Det syftar till att stärka kroppens försvarssystem. En av sorterna av sådan immunterapi är appliceringen av Diphencipron på huden. Runt formationerna finns en allergisk reaktion (det bidrar till att stärka kroppens försvar). En annan variant av immunterapi är införandet av interferonvorter i insidan. Detta läkemedel ökar immuniteten och hjälper till att bekämpa HPV .

Behöver jag ta bort vårtor?

Dermatologen kan ge ett exakt svar efter en noggrann undersökning av neoplasmen. Han kommer att fatta en slutgiltig dom om det är värt att ta bort vårtor. Vissa neoplasmer passerar sig själva. De har en kort "livscykel". Men det finns också de som kräver kirurgisk ingrepp. Till exempel är det nödvändigt att bli av med genitalvorter. De kan växa till stora storlekar och orsaka allvarliga problem för sina ägare.

Ofta föreskrivs avlägsnande av vårtor i sådana fall:

Wart avlägsnande - konsekvenser

Denna radikala metod har negativa sidor. Efter avlägsnande av vargen är följande konsekvenser möjliga:

Wart avlägsnande metoder

Det finns många sätt att bekämpa denna malignitet. Ta bort vargen genom att använda följande metoder:

Laseravlägsnande

Denna metod för att bekämpa neoplasma är baserad på strålens värmeverkan. Lasern tar gradvis bort enskilda skikt av huden, samtidigt som man förhindrar skador på ett antal lokaliserade vävnader. Samtidigt förseglar denna stråle blodkärlen, så att laseravlägsnande av vårtor inte åtföljs av blödning. För att minimera sannolikheten för brännskador, var den använda apparaten utrustad med ett speciellt kylsystem.

Avlägsnande av vårtor med flytande kväve

I officiell medicin kallades detta förfarande "kryostruktion". Under inverkan av flytande kväve finns en frysning av tumören och dess efterföljande utdöning. Om det behandlade området är stort administreras Novocain eller annan smärtstillande medel före proceduren. Efter en sådan injektion måste passera minst 10 minuter, och endast då fortsätter läkaren att ta bort vargen. Om papillomen är liten bör proceduren utföras utan användning av en bedövningsmedel.

Avlägsnande av vårtor med kväve utförs enligt följande:

 1. Läkaren dips en träpinne med sår bomull i flytande kväve.
 2. Med ett litet tryck röra han på varans yta. Kontakttiden varierar mellan 5-20 sekunder.
 3. En 2-minuters paus görs, under vilken läkaren försöker utvärdera effektiviteten av förfarandet. Vid den tiden blir exponeringsområdet vit. Efter 2-3 minuter börjar sköljningen av vargen.
 4. Vid behov upprepas proceduren för "frysning".

Elektrokoagulering av vårtor

Denna metod innefattar uppvärmning av vävnaderna med hjälp av högfrekvent ström. Elektrokoagulering är ett säkert och effektivt sätt att ta bort vårtor. Det används oftare för att bli av med ytliga och vulgära neoplasmer, och det klarar sig dessutom bättre med nya utväxter. Förfarandet utförs under lokalbedövning. Det ser ut så här:

 1. På en varta sätta på en tunn metall slinga.
 2. Den matas med ström. Som ett resultat uppstår värmeskador på vävnadsceller, och de dör.
 3. En tät skorpa bildas på ytan av det behandlade området, vilket i framtiden försvinner.

Radiovågsavlägsning

Detta är en icke-kontaktmetod för destruktion av tumören. Det används när avlägsnandet av små vårtor som ligger på fötterna, palmerna, ansiktet, nacken och till och med intima organ krävs. Förfarandet utförs med användning av apparaten "Surgitron." Anordningens funktion är baserad på radiovågornas riktningsverkan. Under sitt inflytande kokar den vätska som finns i cellerna, vilket leder till förstörelse av vävnader och gör att du kan bli av med vårtan. Cauterization av intilliggande platser sker samtidigt. Detta förhindrar blödning.

Wart avlägsnande åtgärd i ett apotek

Moderna läkemedelsindustrin erbjuder ett stort urval läkemedel, vars syfte är att bli av med tumören på huden. En sådan lösning för borttagning av vete, även om den kan användas hemma, bör emellertid administreras under överinseende av en läkare. Endast en erfaren hudläkare kan korrekt välja ett läkemedel som ger synliga resultat. Självhärdning i bästa fall kommer att vara värdelös.

Avlägsnande av vårtor kan utföras med hjälp av sådana grupper av läkemedel:

Penna för att ta bort vårtor

Detta är en aktuell applikation som är mycket effektiv. Det finns flera typer av pennor. I basen av vissa är syror eller alkalier. Andra har en annan effektmekanism på neoplasmen - det här är cryokaraner. Ofta används sådana medel:

Gips för borttagning av vart

Detta innebär att lokal applikation är lätt att använda. För att säkerställa att resultatet inte är långt framöver måste det beräknade området förberedas för limning av plåstret. För att göra detta ska det ångas i varmt vatten i minst 5 minuter. Torka därefter huden med en bomullsduk och först därefter klistra en plåster. För att ta bort vårtor används oftare sådana medel:

Förberedelser för avlägsnande av vårtor

På apoteket kan du köpa olika mediciner som används för att bekämpa tillväxten. Bland dem finns nekrotiserande droger:

En stor popularitet och använda keratolytiska droger. Mekanismen för deras verkan är att mjukna vävnaderna och smärtfritt avlägsnande av det kornade skiktet. Ofta föreskrivs de sådana läkemedel:

Dessutom kan läkemedel med effekten av kryoterapi också användas:

Tilldela och immunomodulera droger:

Wart avlägsnande genom folkmetoder

Det finns många alternativa sätt att bli av med tillväxten. Den mest populära är borttagandet av vorter celandine . Giftet i denna växt har en negativ effekt på hudskadorna. Denna medicinska ört brukade ge råd under sin blomningstid. Den gulliga saften bör smörjas med vårtor. Vid den tiden av året, när växten redan har bleknat, är det möjligt att använda de medicinska salvor som är beredda på dess grund.

För att bekämpa vårtan kan bordsvinäger också användas. Denna metod är så säker att den används i barndomen. Behandling med ett sådant "läkemedel" ser ut så här: en tampong blöt i ättika appliceras på uppbyggnaden, fixerad med limpasta och håller natten. En liknande effekt ger vitlökskräm. För att göra detta, blanda vattnet från 2 tandpartiklar med 1 tsk mandelolja eller glycerin. Kompressorn appliceras i 3-5 timmar. Varaktigheten av behandling med ättika och vitlök beror på graden av försumlighet av patologi.