Vascular asterisker på benen - orsakerna och det effektivaste sättet att behandla

Blodcirkulationen i huden tillhandahålls av arterioler, venules och kapillärer. Stabil expansion av små kärl i vissa områden kallas telangiectasia, det manifesteras som ett rutnät eller asterisker på ytan. Detta tillstånd anses endast vara en kosmetisk defekt som inte utgör någon hälsorisk och behöver inte behandlas.

Vaskulärt nätverk på benen - orsaker

Det beskrivna problemet är en konsekvens av expansionen och deformationen av arterioler, kapillärer och venules, vars väggar har förlorat sin elasticitet. Även om det inte är exakt bestämt varför dessa patologiska processer uppstår och asteriskerna på benen bildas. Enligt medicinska rapporter är den ansedda defekten mer sårbar för kvinnor (80% av alla fall) i medelålders och ålderdom.

Vascularstjärnor på ben uppstår antagligen mot bakgrund av följande faktorer:

Kan jag ta bort det vaskulära nätverket på mina ben?

För att bli av med den presenterade defekten bör du konsultera en läkare. Behandlingen av det vaskulära nätverket på benen utförs av phlebologisten, men för att ta reda på orsakerna till patologin kan han råda att besöka andra specialister:

Vascular net på benen - hur bli av med?

Det finns två huvudalternativ för att hantera detta problem. Konservativa sätt att ta bort vaskulära asterisker på benen är användningen av lokala droger (krämer, salvor, kompresser och andra) och systemiska droger (tabletter, droppar). Terapi bör kombinera båda metoderna för att säkerställa att behandlingen är omfattande och effektivast.

Radikalt avlägsnande av groddar på benen involverar kirurgiska (låg invasiva) eller hårdvarueffekter. De mest effektiva metoderna är:

 1. Skleroterapi . En speciell lösning införs i lumen i det skadade kärlet med en tunn nål, vilket leder till limning av dess väggar och efterföljande förstöring.
 2. Mikrotermokoagulyatsiya. Sträckta kärl förseglas med en elektrod med Teflon eller guldbeläggning. På grund av brist på blodcirkulation krymper och löses de upp.
 3. Laserbehandling. En riktningsstråle förångar blod i skadade områden. Som ett resultat limmas kärlens väggar ihop, och efter några veckor upplöses det helt.

Cream of Stars på benen

Drogterapi innefattar att använda lokala droger till områden med defekter. Ett effektivt sätt att bli av med kärlspiror på benen, om de är små och nästan osynliga, är användningen av krämer med venotonisk effekt. Sådana medel stärker väggarna i kapillärer, venules och arterioler och normaliserar blodcirkulationen:

Salva från stjärnorna på benen

Om extremiteterna är extremt torra, är det bättre att köpa en mer fet lösning. Salvan kommer att minska spindelvenerna på benen och förhindra irritation av epidermis. Denna variant av lokal behandling av telangiectasier verkar på samma sätt som grädde, men produceras på en vaselin eller oljebas för att öka fettinnehållet. Ett litet och begränsat kärl på benen kan behandlas väl med följande läkemedel:

Piller för vaskulär förstärkning

För att snabbt eliminera asteriskerna på benen bör behandlingen omfatta systemiska droger. Intag av tabletter, förstärkning av venules, kapillärer och arterioler, ger en förbättring av blodflödet och stabilisering av trycket i dem, förhindrar stretchning och deformation av vävnader. Det är önskvärt att använda orala medel parallellt och för att behandla de yttre kärlspirorna på benen, innefattar behandlingen med systemiska läkemedel användningen av sådana droger:

Folkmedel för stjärnor

I alternativ medicin finns det många naturliga läkemedel som hjälper till att stärka kärlväggarna. Ett av de enkla men effektiva sätten att bli av med stjärnorna på dina fötter är barrträd med eteriska oljor. För deras förberedelse behöver tallålar. Du kan använda färska och torkade tallar nålar, skivor av grenar, bark och unga koner.

Receptet på ett bad

Ingredienser :

Framställning, applicering

 1. Sätt nålen i en emaljpanna, häll över med kokande vatten.
 2. Lägg disken på spisen, håll lösningen på elden i 10 minuter.
 3. Töm och spänna buljongen.
 4. Kyl vätskan lite, tillsätt väsentlig olja till den.
 5. Häll lösningen i en hink eller bäcken, lägg benen i 10-15 minuter.

Vaskulära spiring på benen kan avlägsnas med kompressor från de tillgängliga produkterna. Sådana lotioner appliceras på de drabbade områdena i 20-35 minuter. Följande droger används som mediciner:

Avkodning för intern mottagning

Ingredienser :

Framställning, applicering

 1. Häll grönsaksråvaror med kokande vatten.
 2. Insistera betyder 1 timme.
 3. Koka lösningen i 10 minuter.
 4. Kyla, dra upp läkemedlet.
 5. Ta buljongen i små portioner hela dagen.
 6. Behandlingens gång är en månad.

Avlägsnande av vaskulära asterisker på benen med en laser

Förfarandet som behandlas avser enkla manipuleringar, som utförs även i kosmetologiska centra. Hårdvarutekniker är fortfarande de mest effektiva sätten att ta bort stjärnor på sina fötter. Resultaten är synliga efter 1 session, och telangiektasi bildas inte längre i de behandlade områdena. Laseravlägsnande av vaskulära asterisker på benen är den intensiva upphettningen av blodet inuti kapillärerna. Hemoglobin absorberar värmeenergi och vikningar. Fartygens väggar limes ihop och torkas gradvis ut helt.

Profylax av det vaskulära nätverket på benen

För att förhindra bildandet av telangiectasier är det nödvändigt att följa flera regler.

Venös groddar på benen - förebyggande:

 1. Använda bekväma skor på mittklacken.
 2. Alternera belastningen på benen med vila, byte av kroppens position.
 3. Titta på vikten.
 4. Undvik långvariga termiska effekter (sola på stranden, vandra i bastun, bad, solarium).
 5. Sitt inte, kasta ett ben till det andra.
 6. Gå in för sport, gå till fots.
 7. Undvik att bära för hårt kläder och linne.
 8. Efter duscha skölj fötterna med kallt vatten.
 9. Balanserad äta.
 10. Måttlig konsumera alkohol, rök inte.