Kramper i kalvsmusklerna

Många människor under deras liv möter ofta muskelkramper och en stor del av detta konto för spasm i kalvsmusklerna. Vanligtvis uppträder detta fenomen plötsligt under sömnen på natten eller under fysisk aktivitet, liksom med en plötslig förändring i omgivningstemperaturen (till exempel när den nedsänktes i kallt vatten).

Det finns ett beslag på denna lokalisering med stor spänning i kalvmuskelzonen (bakre ytan på benet), åtföljd av smärta, ofta mycket intensiv. Obehagligt tillstånd passerar i de flesta fall oberoende om några minuter eller till och med sekunder, medan efter en spasma gör kalvsmuskeln fortfarande ont för ett tag. Med vad krampen i gastrocnemius är kopplade, och vilken behandling kan krävas i det här fallet, låt oss överväga ytterligare.

Orsaker till gastrocnemius muskelkramper

Faktorer som provar förekomsten av anfall i benens kalvar, mycket. Här är huvuddelen av dem:

Behandling av gastrocnemius muskelspasmer

Om kramper inträffar mycket sällan krävs vanligtvis ingen behandling. För att eliminera attacken rekommenderas det bara att utföra en lätt massage i muskeln, sträcka muskeln, räta benet och dra tånen så mycket som möjligt. Om gastrocnemius muskelkramper ofta är ett fenomen, bör du alltid rådgöra med en läkare som kommer att hjälpa till att bestämma deras orsak och förskriva en behandlingsplan.

För behandling av patologi kan fysioterapeutiska procedurer användas:

Också ofta ordinerad terapeutisk träning, massage, bär kompressionslinne. En rationell diet rekommenderas, ett avslag på dåliga vanor. För behandling av gastrocnemius muskelkramper kan olika läkemedel användas - från salvor och krämer till tabletter och injicerbara läkemedel, vars syfte är att förbättra nervledningen och blodcirkulationen i gastrocnemius-musklerna, vilket återställer elektrolytbalansen.