Laddning för skolbarn

Varje barn utvecklas med ålder både fysiskt och mentalt och blir en fullvärdig medlem i samhället. Och om hans mentala och andliga utveckling är under strikt kontroll av föräldrar och lärare, så är fysisk uppmärksamhet ibland inte betald på grund av uppmärksamhet. Lärarutbildning i skolan räcker inte för att stödja barnet i aktiv fysisk form. För att vara frisk och utvecklas normalt behöver barnet följande villkor:

Morgonövning för skolbarn kom upp med en anledning. Det hjälper till att vakna, muntra upp, ökar kroppens ton och aktiverar metabolismen väsentligt. Dessutom ökar laddningen prestanda, vilket är viktigt för skolbarn i mitten av läsåret.

Nedan finns exempel på morgonövning, vars komplex är ganska lämpliga för yngre skolbarn. Klasser ska hållas på morgonen före frukost, med ett öppet fönster, eller ännu bättre i frisk luft. Att ladda för skolbarn var kul, slå på den rytmiska, slingrande musiken och utför övningarna i lämplig takt. Under genomförandet är det nödvändigt att följa barnets rätta andning och bär.

En uppsättning övningar för skolbarn

De första övningarna är för att värma upp musklerna, då finns övningar som kräver lite ansträngning, och slutföra laddningsrörelserna som syftar till att koppla av musklerna och återställa andningen.

  1. Smidigt sprida händerna mot sidorna och lyfta dem över huvudet (vid inandning), och sänk sedan dem försiktigt (vid utandning) medan du böjer lågt. Gör 3 tillvägagångssätt.
  2. Vrid långsamt huvudet medurs medurs och motverka sedan. Gör 3 cirklar i en riktning och 3 i den andra.
  3. Placera dina fingrar på axlarna och vrid händerna framåt och bakåt. Gör 5 tillvägagångssätt i varje riktning.
  4. Lägg dina händer på ditt bälte och gör lutningar till sidorna växelvis (höger till vänster, som en pendel). Gör 10 närmar sig.
  5. Luta så lite som möjligt, försök att röra golvets golv och sedan återgå till startpositionen. Gör 10 närmar sig.
  6. Squat, försöker att inte riva upp klackarna från golvet och hålla ryggen så jämn som möjligt. Gör 5 sittplatser.
  7. Med ena handen på stödet svänger du fram och tillbaka med motsatt fot. Gör 10 uppsättningar för varje ben.
  8. Hoppa på plats som en boll. Gör 10 hopp.
  9. Stå på disken "tyst" på andan och slappna av hela kroppen ("fritt") vid utandning.
  10. Sammanfattningsvis, upprepa övningsnummer 1.