Självplanande 3D-våningar med egna händer

Om du ska göra reparationer i huset och står inför valet av golv, erbjuder vi dig ett fantastiskt alternativ - att skapa dekorativa självnivellerande golv med egna händer. Det är känt att den föreslagna typen av beläggning är en dyr och komplex tillverkningsprocess, men det är helt möjligt att producera självnivellerande golvet. Det viktigaste är att bekanta sig med själva installationsprocessen.

Vad menas med den stora 3D-våningen, hur kommer en sådan skönhet till liv på golvet i sin egen lägenhet? Modern teknik utvecklas mycket snabbt, och vi slutar inte bli förvånad över mänsklighetens innovativa idéer. En av dessa prestationer anses vara en stor 3D-våning.

Fördelarna med självnivellerande golv

Fyllning av polymer 3D-golv har utmärkt styrka, uthållighet, motstå termisk, kemisk och mekanisk skada, lockar inte damm, är hygieniska, miljövänliga, de är lätta att ta hand om och viktigare ser de ganska estetiskt ut.

Hur uppnås en unik tredimensionell effekt?

Tekniken för att skapa 3D- polymervolv är utformad för att uppnå en oöverträffad 3D-bild, och du kan göra allt arbete själv. För att förklara i ett nötskal, uppnås denna effekt när ett grundmönster appliceras på basbetongskiktet och fylls med ett transparent polymerskikt ovanifrån. Och ju tjockare det här skiktet desto bättre är bilden.

Principen att lägga ett bulk tredimensionellt golv

Installation av ett tredimensionellt golv innehåller flera successiva steg.

1. Underlagsberedning

Förberedelsen börjar med slipning av betongskiktet, och i närvaro av sprickor och små hål i betongen, - cementering av dem med cement. Efter detta avlägsna noga eventuella skräp som har bildats.

2. Basprimer

Gå sedan till primern med den, fyll porerna i betongen och vänta sedan på att torkningen tar cirka 4 timmar.

3. Applicera basskiktet

Detta skikt appliceras på grovbotten, varefter det är nödvändigt att gå igenom en nålrulle för att avlägsna luftbubblor och jämföra det resulterande skiktet.

4. Bildapplikation

Därefter applicerar vi bilden. Låt oss gå till klistra på basbasen med en färdig ritning, tryckt på en vinylbärare. Innan vi använder mönstret, gör vi primern nu basbas, vi väntar på dess polymerisation, det tar minst 24 timmar. Efter det limar vi bilden på den primerade basen.

5. Efterbehandlingsklädsel

Före montering av ytskiktet beräknar vi dess volym: om dess möjliga tjocklek är minst 3 mm per 1 kvm. Golvet går till 5 kg polymer genomskinligt lager. För att göra detta, blanda alla komponenter, häll ett transparent lager på det applicerade mönstret och rikta hela tiden runt omkretsen. Slutligen måste du gå igenom nålvalsen igen. Vi väntar på härdning av målskiktet.

6. Applicering av skyddande lack

Det sista steget är appliceringen av en skyddande lack, som skyddar det färdiga golvet från olika skador och gör det också lätt att ta hand om det. Efter beläggning med ett lager av skyddande lack, golv golvet kommer att rengöras tillräckligt med en fuktig trasa.

Vi hoppas att vår mästerklass på att fylla på fyllningsgolvet hjälper dig att göra allt, detsamma med egna händer.

Polymerfyllnadsmedlet kan isoleras med en 3D-golv. Tekniken att hälla är densamma, helt enkelt innan betongskiktet läggs ovanpå golvytan, installeras ett värmesystem. Således kan du skapa ett varmt fyllnadsgolv med egna händer.