Ökat insulin i blodet - orsaker

Insulin är nödvändig för att kontrollera tillväxten av glukos i blodet. Men dess uppblåsta värde påverkar också kroppen negativt, vilket leder till minskad uppmärksamhet, fetma och kronisk trötthet. Tänk på varför insulin i blodet kan öka.

Orsaker till höga halter av hormon

Det finns två typer av problem:

I det första fallet handlar det om tumörprocesser i bukspottkörteln, vanligtvis av godartad natur. Orsaken till det uppblåsta insulinet i blodet är också minskningen av klorfagproduktionen av glukagon, orsakad av otillräcklig funktionalitet hos organet.

Vnepankreatichesky hyperinsulin uppkommer oberoende av bukspottkörteln. I detta fall är orsaken till uppblåst insulin i blodet:

Ofta hos kvinnor för att öka insulin i blodet leder en sådan banal anledning, som överensstämmelse med kostnäring. Konstant hunger stimulerar bukspottkörteln för ytterligare hormonproduktion. Därför är det nödvändigt att gå ner i vikt utan att uppleva hunger, bygga upp dagens regim och hålla mat i små portioner, helst med jämna mellanrum.

Om testet för insulin visar ett överskattat innehåll av hormonet, är det nödvändigt att återta blodet, kanske du bara glömde att ta testet är nödvändigt på en tom mage. Därefter växer indikatorn väsentligt efter att ha ätit, särskilt om den innehöll en anständig mängd kolhydrater.