Bitterhet i munnen efter att ha ätit

Om du störde eller störde av bitterhet i munnen, undrade du förmodligen vad som orsakade det. Frågan är viktig, eftersom bitter smak i munnen kan vara ett symptom på sjukdomar i mag-tarmkanalen, vilket kräver behandling och behandling av en läkare.

Varför är bitter smak i munnen?

Det kan uppstå:

En av anledningarna till den bittera smaken i munhålan är mottagandet av en viss typ av mat, som har koleretisk effekt. Så, till exempel, kan bitterhet i munnen uppstå efter att ha konsumerat pinjenötter och vattenmelon. Obehagliga gustatory sensationer kan provocera en riklig fest, fet mat. Så det är naturligt för bitterhetens utseende i munnen efter att ha druckit alkohol, liksom svampar, som också är svåra för matsmältning. Om du använder en svampdisplay, uppträder bitterhet i munnen rätt när du äter, då kanske du har en giftig svamp i disken. Det är nödvändigt att skölja omedelbart magen och kontakta en läkare. Om riven olja används för att steka mat, kan bitter smak i munnen uppträda under ätning och förbli långt efter att ha ätit. Bitter smak i munnen kan vara en lång tid att oroa sig efter att ha tagit antibiotika och andra droger som stör mikrovågans balans i matsmältningssystemet. Tyvärr är detta en vanlig bieffekt. Därför är det från de första dagarna att ta antibiotika det önskvärt att ta och droger som hjälper till att bevara och återställa tarmmikrofloran.

Bitterhet i munnen kan vara ett tecken på funktionsstörningar i matsmältningsorganet, särskilt i lever- och gallkanalerna (gallblåsan och kanalerna). Och det kan gå som en enkel cholecystit (inflammation i gallblåsan) och allvarlig onkologisk sjukdom. Om upprättandet av kostnäring med eliminering av fett, stekt, kryddig mat och alkohol, elimineras eliminering av psykogena faktorer, sköljning och liknande, om bortsett från bitterhet i munnen under och efter en måltid finns andra symptom, såsom: smärta i magen, halsbränna, klåda, plack på språket i vitt och gult, dålig andedräkt, huvudvärk, måste du se en läkare så snart som möjligt, vem ska ordinera en uppsättning åtgärder för undersökning och behandling.

Vad mer kan bitterhet i munnen betyda? Faktum är att arbetet i gallvägarna är förknippat med sådant beteende som illamående, illvilja, ilska, avund, etc. Det är inte för ingenting att en person med liknande egenskaper kallas "bilious". Om du är utsatt för humörsvängningar, ständigt malign, om avundsjuk och sarkastisk, bli inte förvånad över leverns och gallblåsans störningar och närvaron av bitterhet i munnen, både under och efter att ha ätit. Försök att komma bort från dåliga tankar, gå in för sport, lära sig att slappna av, sluta avundsjuk, slappna av mer. Om förändringarna i gallblåsan inte gick för långt, har du alla chanser att bli av med obehagliga gustatoriska känslor.

Hur bli av med den bittera smaken i munnen?

Ett av de populära sätten att bli av med bitterhet i munnen är mjölk med pepparrot i andelen 10: 1. Riven pepparrot läggs till varm mjölk, insisterade 15 minuter och ta en smuts flera gånger om dagen.

Du kan prova att kyla en gelé från linfrö, vilket kommer att behöva dricka 1 glas två gånger om dagen. Du kan också göra en infusion av guldblommor (ungefär en liter per dag, i lika delar).

Om bitterheten i munnen orsakas av användning av mat av dålig kvalitet, då kan du använda sorbenter, såsom aktivt kol, inuti, och skölj munnen med avkok av kamille.

När stress visas, ta lugnande medel, lugnande örter, psykoterapi, autogen träning etc.

Från allt ovan kan man dra slutsatsen att bitterhet i munnen är ett tecken på att en människas livsstil är långt ifrån frisk. Så tänk på din kropp, balansera din kost, dagens regim, stressen, om nödvändigt, undersökas på läkarens kontor i tid, eliminera dåliga vanor, och den bittera smaken i munnen kommer aldrig att störa dig.