Tandtänder i spädbarn

Föräldrar, vars barn har upplevt teething snabbt och smärtfritt, kan kallas tur. För att i de flesta fall är tandprocessen hos barn mycket komplicerade och åtföljs av olika obehagliga stunder.

När de första tänderna visas?

Det är omöjligt att nämna det exakta schemat och ordningen för tandvård hos barn. Det är känt att deras rudiment bildas i moderns livmoder. Och om en kvinna under graviditeten inte drabbades av allvarliga sjukdomar som akut respiratorisk virusinfektion , influensa, rubella, njursjukdom, allvarlig toxik, persistent stress och andra börjar utbrott i intervallet 4 till 7 månader.

Den ärftliga faktorn kan skifta schemat för tandvård i barnet till ett senare datum. Det vill säga om mamman eller fadern har haft sena första tänder, förvänta dig inte att barnet kommer att glädja föräldrarna med en påfyllning i munnen före tiden.

Med andra ord är utseendet på de första mjölktänderna en individuell process. Vid pediatrisk övning har det funnits fall då ett barn föddes med en eller två tänder, eller de var frånvarande tills 15-16 månader. Sådana fenomen anses vara normala och kräver ingen behandling.

När det gäller systemet med tandvård hos spädbarn är det ungefär som följer:

  1. Enligt reglerna, i 5-10 månaders ålder förekommer de första nedre centrala insatserna.
  2. Sedan i 8-12 - de övre centrala snedställningarna.
  3. Från 9-13 månader uppträder de övre sidoformarna, följt av de nedre.
  4. De första molarna (de övre och sedan de lägre molarna) kan bryta upp till ett och ett halvt år.
  5. Från 16 till 23 månader har barnet övre och nedre hängslen.
  6. Komplettera dentitionen i detta skede, den andra molaren först lägre, sedan övre. Det är när barnet är 31-33 månader gammalt, det borde finnas 20 tänder i munnen.

Utbrottssekvensen, liksom tidpunkten för deras utseende, kan variera beroende på organismens individuella egenskaper och yttre faktorer.

De viktigaste och möjliga tecknen på tandvård

Utgången av de övre och nedre tänderna i barnet går som regel inte obemärkt. Den viktigaste symptomatologin, som förutsätter ett överhängande utseende av en ny tand är:

Ovanstående tecken är de vanligaste, och nästan alla barn kommer över dem. Men ibland är den redan smärtsamma tandprovningen hos tänderna åtföljda av feber, kräkningar, hosta, diarré , snot. Dessa symtom anses vara mycket tveksamma, eftersom de kan peka på andra sjukdomar.

  1. Så mot bakgrund av utbrott kan kroppstemperaturen stiga till 38-39 grader och stanna på denna nivå i 2-3 dagar.
  2. Den störning som är associerad med tandens utseende är också ganska förståelig: barnet drar allt i sin mun som kommer till hands, dessutom, på grund av dålig aptit förändrar mammorna menyn och utfodringsregimen. I sådana fall är avföringen oftast frekvent och vattnig.
  3. Rinnande näsa när tandvård orsakas av ökad slemsekretion. Överskott av saliv i munnen kan prova utseendet på en våt hosta.

Om du har dessa symtom, måste du konsultera en läkare för att se till att det inte finns några andra sjukdomar. Dessutom anser vissa barnläkare att hög feber, frustration och så vidare inte har något att göra med tänderna.