Tävlingar för barn i naturen på sommaren

Sommar är årstid när barn yngre och äldre åldrar spenderar hela dagen på gatan. När en grupp barn samlar mer än 2-4 personer vill de konkurrera med varandra i utvecklingen av styrka, uthållighet, smidighet och andra färdigheter. För detta är de mest lämpliga de roliga tävlingarna för barn som kan hållas utomhus på sommaren.

Tävlingar för barn på friluftsområdet på sommaren

För barn som spenderar sin tid i naturen på sommaren är följande tävlingar bäst lämpade:

  1. Skogen Lapta. På ett avstånd av 10 steg från killarna byggs en förutbestämd design av kvistar. Varje deltagare måste slås ned med en pinne utan att korsa den dras.
  2. "Fiske". På ett förutbestämt avstånd från deltagarna byggs olika små objekt. Den första spelaren får en "fiskestång" - en pinne ca 2 meter lång med ett rep som är knutet till det och en vikt i änden. Gutarnas uppgift är att skjuta ner målen med hjälp av "fiskestången" och svänga kabeln.
  3. "Slaget vid bollarna." Till höger vrist av varje deltagare med en sträng, vars längd inte överstiger 30 cm, är en liten ballong fäst. Samtidigt håller spelarna händerna bakom ryggen, knäppta i ett lås. Ursprungligen tävlar endast två barn mot varandra, som måste spränga sin motståndares boll med sin fria fot. Till den som vann slaget förenar nästa spelare. Detta fortsätter tills det bara finns en deltagare kvar med hela projektilen.

För barn som vilar på sommaren på stranden, kommer följande spel-tävlingar passa:

  1. Björnbjörn. Deltagaren som representerar björnen sitter mitt i stranden. Runt om honom lagar alla killarna sina leksaker, kläder och andra saker som kan användas för detta. På ett avstånd av 5-7 steg från den här "kompositionen" -staven på sanden måste du rita en linje bakom vilken det kommer vara en säker plats eller "hus". Vid något tillfälle säger presentatören eller en av killarna "Björnen har vaknat!", Varefter alla spelare försöker spara leksaker och andra saker genom att överföra dem till "huset". Mishka försöker i sin tur fånga de deltagare som inte har något i sina händer. Den som befinner sig i en björns kopplingar ersätter honom i hans inlägg. I tävlingen är vinnaren den spelare som lyckades spara flera saker och bryta dem från kopplingar till ett rovdjur.
  2. 'Benen är för korta. " Varje deltagare klämmer en tom plastflaska mellan knäna och försöker flyga så långt som möjligt. I det här fallet behöver du inte bara distansera dig själv utan också att besegra andra spelare så att de återvänder till början av tävlingen. Vinnaren är barnet som lyckades fly till det maximala avståndet.
  3. "Ridders duell." Om stranden har en bred logg kan den användas som en piedestal för nästa tävling. Två spelare måste stå på loggen och ordna en duell och försöka stanna kvar på den. Den som föll - är ute av tävlingen, och nästa deltagare går med i vinnaren.

På sommaren kan du använda roliga tävlingar-reläer, till exempel för roliga tider av barn , till exempel:

  1. "Fire Team". Deltagarna i varje lag står i en linje, var och en får 2 engångs koppar, varav en är tom och den andra är full. En hink är placerad framför kaptenen. Vid ledarens signal häller den sista deltagaren vatten i ett tomt glas av grannen och försöker att inte spilla någonting. Så, gradvis når vätskan kaptenen, som häller den i hinken. Laget som lyckats spara mer vatten är vinnaren.
  2. "Sooty". Spelarna är indelade i 2 lag, och varje får en liten sten. Uppgiften för alla barn är att nå den givna platsen, kasta pebble, som om det är ett hett kol och att bräda "elden" snabbare än det andra laget.

Slutligen är följande tävlingar lämpliga för att söka barn på gatan på sommaren:

  1. "Kålrot". Enligt tomten i denna tävling glömde farfar var han planterade repen. Flytta från en karaktärs saga till en annan, gör killarna enkla uppgifter, för vilka de får en bit av kortet. Från de insamlade fragmenten måste spelarna lägga till bilden och sedan hitta repen på den angivna platsen.
  2. "På jakt efter förlorade skatter." Det här spelet liknar det förra, men i slutändan måste killarna hitta en bröstkorg som för många år sedan begravde en gammal pirat.