Svarta avföring hos vuxna - vad betyder detta?

Konstiga färgavföring kan uppstå som ett resultat av användningen av vissa livsmedelsprodukter, läkemedel, vitaminer, livsmedelstillsatser. Men det faktum att svarta avföring hos en vuxen är ett tecken på många gastrointestinala sjukdomar är inte känt för många, vilket betyder att det är värt att ta reda på varför detta fenomen har uppstått.

Varför blir en vuxen svart när man äter mat?

I händelse av att en persons färg förändras kraftigt, var inte panik. Det första du behöver göra är att komma ihåg alla de produkter som han använde under de senaste två dagarna. I de flesta fall är detta den främsta orsaken till förändringen i fläcken av avföring.

Det finns flera huvudprodukter som leder till utseendet på svarta avföring:

Om inga smärtsamma förnimmelser uppträder efter det att färgförändringen upptäckts, gör inte för tidiga slutsatser. Till att börja med behöver du bara titta på stolen i tre dagar. Vanligtvis går det hela tiden under denna tid.

Vad betyder den svarta färgen hos en vuxen avföring när man tar mediciner eller vitaminer?

Ändringen i urladdningens färg kan uppstå på grund av att personen tog ett eller flera förberedelser dagen innan:

  1. Aktivt kol. Om medlet användes för förgiftning i rätt dosering. Vid avlägsnande av toxiner och själva läkemedlet ändras kolvens färg till grå eller svart. Detta kan vara flera dagar.
  2. Vitaminkomplex eller individuella tillsatser påverkar ofta utmatningsfärgen. Speciellt är det värt att överväga under graviditeten. Ofta påverkar de avföringens färg. Detta anses vara absolut normalt och kräver ingen behandling. Så från kroppen visar överflödigt järn. Samtidigt behöver du inte sluta ta vitaminer.
  3. Aspirin, Nimesil eller Ibuprofen. Vid långvarig användning av en eller flera droger kan massornas färg förändras - detta innebär lämpliga processer i kroppen.
  4. Läkemedel som innehåller vismut. Vanligtvis är sådana läkemedel förskrivna för behandling av tarmsår eller olika sjukdomar som utvecklas i duodenum.

Orsaken till svarta inklusioner i avföring hos en vuxen med sjukdom

Vid utseendet av grå och svart impregnering i sekret, är det nödvändigt att vara uppmärksam på matsmältningsarbetet. Det här kan prata om:

Stolning av avföringen sker under påverkan av saltsyra, som finns i magen. Det bidrar till utseendet av svart hemin, som bildas av rött hemoglobin.

Vid intern blödning utöver de existerande symptomen uppträder andra ofta. Bland de vanligaste manifestationerna:

Ofta med svår blödning utvecklas hjärtsvikt i akut form. Det kan vara smärta. I detta fall behöver patienten omedelbar medicinsk vård. I en annan variant kommer staten bara att förvärras. Det rekommenderas inte att ta något läkemedel före ankomsten av en kvalificerad specialist.