Sköldpaddans mjuka skal - hur man hanterar sjukdomen?

Ett sådant problem, som ett sköldpadds mjuka skal, är ett symptom på en farlig sjukdom i en amfibie som kallas rickets. Med den ursprungliga formen är det reversibel, i det avancerade skedet kan sjukdomen inte behandlas väl, husdjuret kan gå vilse.

Varför har sköldpaddan ett mjukt skal?

I en hälsosam reptil är locket solidt, jämnt, utan misslyckanden och stötar, nästan likformiga i färg. Rickets uppstår när det finns brist på solljus eller konstgjort ultraviolett ljus, med kalciumbrist, vitamin D3, om djurets diet är monotont, fattig i användbara ämnen. Då blir amfibierens pansarväv smidig, deformerad när du trycker på den med fingret, kanten spärrar kupolen uppåt. Det är mycket riskabelt om sköldpaddan har ett mjukt skal, eftersom det är nödvändigt att behandla sjukdomen på en gång, annars kan döden hos husdjuret inträffa.

Progression av sjukdomen - komplikationer:

I det sista skedet uppstår som en följd av lungödem, diffus demorragi, hjärtsvikt, dödsfall. Om ett mjukt skal observeras i en sköldpadda under en års ålder, så är det normalt - det enda undantaget är när man inte behöver oroa sig. Barnens skydd skyddar sig för de första 12 månaderna och blir gradvis ett tillförlitligt skydd.

Mjukt skal av röda örnar sköldpadda

Ofta är unga röda nöda individer drabbade av denna sjukdom efter ett år. Anledningen är bristen på naturlig eller konstgjord belysning i terrariet. När rickets uppträder, böjer böjningen när den pressas med ett finger. Utan behandling ändrar reptilets röda huvud huvudets ytterkontur - underkäften blir flexibel, och överkäken liknar en aviös näbb. Munnen är deformerad, amfibien kan normalt inte äta. I svåra fall försvinner näbben i delar.

Mjukt skal av en röda sköldpadda - vad man ska göra:

Havssköldpaddan har ett mjukt skal

I sådana reptiler har skärmen en droppformad kontur, det hjälper dem att snabbt simma i vattnet. Havssköldpaddans mjuka skal indikerar att man inte uppfyller villkoren för amfibien - brist på ultravioletta strålar, brist på vitamin D3 och kalcium. Det är nödvändigt att korrigera djurens diet genom att använda de nödvändiga tillsatserna. Vatten i terrariet måste ändras och ett bra filter installeras.

Sköldpaddans mjuka skal

Den låga densiteten hos jordreptilens pansarvävnad indikerar brist på vitamin D3, kalcium i kroppen och ett brott mot funktionen av dess assimilering. I tid för att upptäcka sjukdomen måste du regelbundet ta ett husdjur i sina armar och inspektera det. Landsköldpadda, mjukt skal - vad man ska göra:

  1. Replendera amfibiernas kropp med D3-vitaminer, inte glömma att deras överdos är inte mindre farlig än defekten. Ge droger varannan vecka.
  2. I menyn administreras kalciumtillskott vid varje måltid tills djurets tillstånd förbättras.
  3. Terrariet bör ha en UV-lampa i 12 timmar om dagen.

Sköldpaddan hade ett mjukt skal - vad ska jag göra?

Om ett mjukt skal finns i en sköldpadda, är det nödvändigt att förse det med bekväma levnadsförhållanden och anpassa maten, mätta den med mineraler och vitaminer. I amfibier är rickets i första steget, när lemmarna fungerar normalt, finns det ingen blödning, pares och svullnad. Hur man botar sköldpaddor skal i den ursprungliga formen av sjukdomen:

Om sjukdomen startas och det finns pares i tarmar och lemmar, sprickor, blödning, andfåddhet, anorexi, behandling ordineras och utförs av en veterinär. Om resultatet är gynnsamt, kommer det att vara 2-3 månader. Det första året efter återhämtning måste du övervaka amfibiedieten och blodtalet, utföra förebyggande åtgärder.

Sköter om sköldpadda

För att husdjuret inte ska ha några problem med pansarvävnaden är det viktigt att ta hand om reptilbeklädnaden. Så här rengör du ett sköldpadda skal:

För att förhindra rickets bör förebyggande åtgärder vidtas: