Shampoo med keratin

Varje kvinna vill ha vackert välskött hår, vilket inte är så lätt. Under påverkan av miljöfaktorer, stress, användning av plack och andra verktyg blir håret ofta tråkigt, skört och börjar skäras. Och då uppstår frågan hur man väljer medel för vård, inte bara med kosmetiska men också med terapeutisk effekt. Detta gäller särskilt för schampon, som vi använder oftare än andra medel. Nyligen bland de förstärkande och återställande medel för hår är olika komplex särskilt populära, särskilt - schampon med keratin .

Fördelarna och nackdelarna med keratin shampoo

Keratin är ett komplext protein, med hår bestående av mer än 80%. Därför beror deras utseende på keratincellernas mängd och tillstånd i håret.

Man tror att det keratin som ingår i schampot bör fylla de hålrum som bildas när skalorna lossnar. Det sorts "släpper" håret, vilket gör det mer smidigt och elastiskt. Men det är värt att nämna att shampoo ensam inte kommer att ge ett fullständigt resultat, och du kan bara uppnå önskad effekt om schampon med keratin används i kombination med andra produkter (balsam, masker och balsam).

Huvudfunktionen hos schampo är att avlägsna smuts och skräp från håret. Därför, när du använder endast schampo, förblir keratin inte kvar i håret i rätt mängd. Dessutom används i sådana droger i regel hydrolyserad (fragmenterad) keratin, vars effekt är mycket lägre än på effekterna av hela molekyler av detta protein.

Samtidigt blir det tunna, fettbenägna håret mer smutsigt och tyngre. Visst är denna effekt vanligen observerad när det gäller billiga medel och beror huvudsakligen på innehållet i dem av billiga silikoner, och inte keratin.

Schampon innehållande keratin

Som en del av schampot är keratin ett användbart tillägg, men vid köp är det värt att uppmärksamma kompositionen som helhet, eftersom tvättformeln har en märkbar effekt på håret.

De vanligaste och budgetmässiga varumärkena för sådana schampon inkluderar vitryskt schampo med keratin från Viteks och Nivea-produkter.

Balsulfatschampo med keratin

De flesta schampon, speciellt det lägre och mitten av prisklassen, innehåller laurylsulfat eller natriumlauretsulfat. Dessa är ganska aggressiva ytaktiva ämnen, som å ena sidan rensar håret av fett väl, men å andra sidan kan de torka hårbotten.

Bessulfat shampoo - ett alternativ mycket mjukare, och är bäst för tunt torrt hår.

  1. Bland schampon utan sulfater med keratin är det värt att nämna det amerikanska varumärket Alterna. Produkterna hör till den högsta priskategorin, men enligt recensioner anses den vara en av de bästa presenterade på marknaden idag.
  2. Också efterfrågan är schampon av märket Cocochoco, men de syftar till att hålla håret efter keratinrätning.
  3. Ett annat märke av schampo av samma kategori är BioGOLD shampoo balsam med keratin och proteiner. Har en mild rengöringsmedelskomposition, men är som en multifunktionell produkt inte lika effektiv som specialiserade schampon. Dessutom kan tunt hår efter appliceringen elektrifieras.

Shampoo med hästkeratin

En av de vanligaste missuppfattningarna om schampon baserad på keratin är förknippad med den så kallade hästkeratin. Keratin erhålls vanligtvis från fårull. Därför, om du ser hästkeratin i kompositionen, är detta en felaktighet i översättningen, eftersom förutom keratin tillsätts hästfett.

Ofta betyder hästkeratin en schamponglinje avsedd för hästar, som nyligen blivit mycket populära. Sådana schampon i komposition skiljer sig litet från de som är avsedda för människor, men de är mer koncentrerade och innehåller inte doftämnen och potentiella allergener.