Bröstlyft

Efter förlossning, amning, samt på grund av åldersrelaterade förändringar och plötslig viktminskning, misslyckas kvinnlig byst som regel elasticitet och form, hänger. För att återställa sin tidigare position och den spännande rundheten hjälpas av en bröstlyft som kan utföras med hjälp av plastikkirurgi eller utan hjälp av en kirurg. Valet av metoder beror inte bara på personliga önskningar utan också på graden av förändringar i form av bröstkörtlarna.

Icke-kirurgisk bröstlyft

Kirurgiska manipuleringar är dyra och inte de säkraste förfarandena som utförs under generell anestesi. Därför försöker kvinnor undvika dem på alla möjliga sätt, med andra medel för att dra åt bröstet:

  1. Myostimulering är en aktiv sammandragning av de stora och små pectorala musklerna som påverkas av en elektrisk ström.
  2. Biorevitalisering - Injektioner av hyaluronsyra i de djupa skikten i bröstkörtlarna.
  3. Mesoterapi - Injektioner av blandningar med aktiva substanser och biostimulerande medel som ger effekten av att lyfta.
  4. Implantering av filamenten är "sy i brösten med den finaste ledningen gjord av guld, polymjölksyra eller kaprolaktammaterial.
  5. Mikroström - effekten på de djupa skikten i huden med hjälp av impulsströmmar. Metoden används ibland i kombination med applicering av näringsserum.
  6. Införande av gelén - i själva verket samma injektionsfyllmedel, använder endast en särskild gel Macrolane istället för hyaluronsyra.
  7. Lipomodeling - ger bysten den önskade formen och ökar dess storlek på grund av sin egen fettvävnad.

Även praktiskt taget smärtfria kosmetiska förfaranden utövas:

Hemma använder kvinnor en kräm för att lyfta bröstet, till exempel Markell eller Salon Spa, använd eteriska oljor, folkrecept, spendera mycket tid på att träna musklerna.

Tyvärr har alla dessa metoder samma nackdel - ett kort resultat, och de flesta är i allmänhet ineffektiva. Det enda sättet att garantera återkomsten av formen av bysten är plastikkirurgi.

Periorelolar hudstramning av bröstet

Denna typ av operation (mastopexy) kallas också cirkulär, den är utformad för att eliminera utelämnandet av bröstkörtlar i 1: a graden (pseudoptos).

Ett snitt på upp till 14 cm i diameter utförs runt nålens arv, varefter överskott av huden skärs ut och suturer appliceras.

Perioriotorakkirurgi är det minst traumatiska förfarandet, eftersom glandulär vävnad inte avlägsnas under sparsam operation.

Vertikal mastopexy eller bröstlyft

Med ptos av den andra graden kan en ombildning eller till och med partiell excision av körtelvävnad krävas. Därför görs snittet över bröstbenet och sänks nedåt (vertikalt) med 3-5 cm, ibland - till en vågrät vik under bröstkörteln.

Under operationen avlägsnas den extraherade hudfliken och körtelvävnaden modelleras, om så är nödvändigt reduceras nippeldiameterns diameter upp till 4 cm.

Denna typ av mastopexy åtföljs av en liten ömhet under rehabiliteringsperioden, efter det finns ärr, men inte märkbar.

"Anchor" bröstlyft

Vid en kraftig bystsänkning (grad 3 ptosis) visas vertikal mastopexi med tillägg av ett horisontellt snitt längs hudvikten som ligger i en halvcirkel under bröstkörteln.

Ankerkirurgi är det svåraste, eftersom det åtföljs av höga traumatiska förhållanden, kräver det en lång återhämtningsperiod.

Varje typ av operation kan användas för att samtidigt minska eller öka bustens storlek. I sådana fall utförs en bröstlyftning med implantat eller excision av överskott av körtelvävnad.