Rysk folkdräkt

Stora Ryssland är rik inte bara med sin historia utan också med folkdräkter. Kvinnor och tjejer fick en särskild outfit för varje evenemang, vilket indikerade samhällets sociala status och status. Men också en integrerad del av kvinnors garderob var den ryska folkdräkten, som också har sin egen historia. Men idag kommer vi inte att prata om historien om vinterdräktens ursprung, men om vad det här egentligen bestod av.

Vinter ryska folkdräkter

Till skillnad från män som hade allt ganska enkelt hade kvinnor på vintern svårare, för att de var tvungna att lägga på en massa kläder.

Om varan var en sarkafan och en lägre bomullsklänning under den varma säsongen, så på vintern användes varmare tyger för att göra kläder och kläderna blev större. Så, till exempel, i den ryska nationella kvinnornas vinterdräkt inkluderade sådana element av kläder som:

  1. Shubeyka - kort vintersvängande ytterklänning, sys från brokade och uppvärmd med batting. I satsen till pälsskiktet sysdes vanligtvis pälsfodrar och pälskrage. Shubeyku kunde bäras av kvinnor från det höga samhället, och han användes bara på helgdagar.
  2. Cloth Watchdog är en lång lågsäsong ytterkläder. Klädseln fästes uppifrån och ner med knappar, och klädets kanter dekorerades med sömnad av guldtrådar. Ärmarna var långa, men med slitsar, så hängde de.
  3. Dushegrei - korta svängande kläder, som vanligtvis användes över sarafan. För syning användes dyra blöjor, och kanterna dekorerades med en kant. Den användes av alla kvinnor, oavsett deras sociala status.
  4. Telograya är en swing outfit, med knappar eller band och når längden till höfterna. I form och silhuett liknade mycket mycket en päls. Hon synade varma kläder från dyra vävnader, som brokade, satin, sammet och päls.
  5. Pälsrockar och pälsrockar är varma ytterkläder, vars tillgänglighet talade om solvens och brukar ges till tjejer med gifta från sina föräldrar. Bondekvinnor hade också pälsrockar, men de var gjorda av fårull.
  6. Också i den ryska folkdräkten var strumpor, som på vintern var extremt nödvändiga för kvinnor. Överdelen var förbunden med ulltrådar, och strumpan var gjord av fårgarn.
  7. Även i vinterkvinnokläderna kan du hitta varma sjalar och huvudbonader.