Blodig utsläpp i en katt efter födseln

Katter blir ofta ofta husdjur, så förändringar i deras hälsotillstånd ger oss oro. Liksom alla kvinnor, kan katten ha vaginal urladdning. Om du tittar på ditt husdjur måste du kunna avgöra om detta fenomen är normalt eller konsekvensen av en patologisk process i djurets kropp, vilket kräver akut medicinsk intervention.

Blodig utsläpp i en katt och deras orsaker

Blodbildning orsakas av abnormiteter vid utveckling av könsorganen eller urinvägarna, liksom inflammatoriska processer av olika slag, inklusive bakterieinfektioner. Andra orsaker inkluderar skador eller oavsiktlig exponering av främmande organ. Men oftast störs vi av blodutsläpp i en katt efter födseln .

För att föda kattungar tar katten flera timmar, och bara ibland är processen försenad för en dag eller mer. Postpartumperioden åtföljs av excreta, som i spårform kan ses i upp till tre veckor. Om födelsen var utan komplikationer bör du inte oroa dig. En annan sak är när fostret eller placentan är försenad. Det rekommenderas att räkna antalet följder med antalet födda kattungar. Naturen har försäkrat sig om att katten äter sin efterbörd. De innehåller en mycket viktig för hennes kroppshormon - oxytocin, vilket är ett stimulans av förlossning och utseendet av mjölk. Fördröjningen av moderkakan kan orsaka blödning, så färgen, lukten och mängden utsläpp är av särskild betydelse. Det är nödvändigt att veta, den skarlet, rikligt eller ha en obehaglig lukt av fördelning, hotar Lyubyubitsys liv.

Vad ska jag göra om det finns utsläpp?

Om du ser en katts blodiga utsläpp och inte vet vad du ska göra, analysera du snabbt situationen. Med normala födselar behöver du bara titta på mamman och hennes ungar och skapa de bästa förutsättningarna för dem. Om du måste bevittna en födelse med komplikationer, behöver du omedelbart söka hjälp från en veterinär. Du kan behöva operation, förskrivning av antibiotika eller andra läkemedel, såsom oxytocin. Det är mycket viktigt att hjälpen lämnades i tid, för livet för våra husdjur beror på oss.