Röda fläckar på kroppen

Olika hudutslag är inte ovanliga, och det finns många anledningar som kan ge upphov till röda fläckar på kroppen. Läkare hänvisar bara till fläckarna enbart hudens färg och om det finns andra symtom är det blåsor, papiller etc. Men i vardagen kan röda fläckar kallas utbrott, åtföljd av en förändring av epidermisfärgen.

Allergiska reaktioner

Om hela kroppen plötsligt gick röda fläckar, som uppstod väldigt snabbt, talar vi om en allergisk reaktion. Sådana utslag kallas ofta nässelfeber på grund av likheten hos yttre manifestationer med njurbrännskador. Utspringor sträcker sig över huden, bildar blåsor, ofta klåda. Behandlingen består i att eliminera effekten av allergenet och ta antihistaminer.

Vegetativa störningar

Om en person med stark fysisk eller känslomässig stress på kroppen uppträder röda fläckar, är det troligtvis ett brott mot kärltonen. Vanligtvis är sådana fläckar inte åtföljda av ytterligare symtom och orsakar inte obehag, men de slår inte av med dem helt och de kommer regelbundet ut igen. Ökad vaskulär ton, övning, kontrastdusch bidrar till att minska frekvensen av sådana manifestationer.

psoriasis

Psoriasis är en kronisk icke-infektionssjukdom, som kännetecknas av utseendet på kroppen av röda peelingfläckar. Oftast förekommer psoriasisplakor på armbågen och knävecken, fötterna, halsen, hårbotten, men kan förekomma över hela kroppen, ibland krypande och sammanfogning i stora papper. Orsaken till denna sjukdom är inte exakt fastställd, och behandling i varje fall väljs individuellt.

ringorm

Infektionssjukdomar av svampig natur, som oftast manifesteras i hårbotten. På lesionsplatsen bryter håret av och området ser sönder, vilket gav namnet på sjukdomen. På kroppen uppträder ringorm i form av röda torra fläckar omgivna av en upphöjd rulle. Dessa fläckar kliar ofta och flingar i mitten. I avsaknad av behandling kan fläckar sprida sig, slå samman i en stor fläck och uppta en stor yta av huden. Infektion med ringmask kan vara genom direkt kontakt med en sjuk person eller djur, liksom genom de saker som patienten använde. I behandlingen av svampdödande läkemedel ordineras externt och för internt bruk.

candidiasis

Svamp sjukdom, som oftast påverkar slemhinnan i könsorganet och i munen, mindre ofta huden. Det förefaller i form av formlösa växande röda fläckar lokaliserade inom områdena hudveckar: ljummen, armhålorna, fingrarna, armbågarna, bröstkorgsområdena hos kvinnor. Det behandlas med topisk applicering av antimykotiska läkemedel, såväl som intag av antifungala och immunstimulerande läkemedel inuti.

Rosa lava

Det orsakssamband som orsakas av sjukdomen är inte exakt känt, men det finns ett förslag på att det provoceras av herpesviruset. Pink lichen observeras oftast hos personer med försvagad immunitet och efter att ha lidit förkylning. Sjukdomen manifesterar sig som ovala röda fläckar som förekommer på kroppen huvudsakligen i bagageområdet. Sjukdomen sprider sig gradvis, och i en och en halv vecka kan karakteristiska röda fläckar täcka hela kroppen. Senare mörkar de, börjar skola och efter 4-6 veckor försvinna helt. Särskild behandling kräver inte, men med svår klåda kan ordineras antihistaminer och kortikosteroider.

Infektionssjukdomar

Röda fläckar på kroppen observeras i sjukdomar som:

Med vattkoppor är dessa karakteristiska blåsor som förekommer i hela kroppen. När mässling på kroppen uppträder rödaktiga tuberkler som börjar med nacke och axlar. När rubella är ett litet rött utslag. Med scarlet feber sprider sig hela kroppen en röd eller ljusrosa mycket liten utslag.