Peruanska köket

Statens historia hade en otrolig inverkan på det traditionella peruanska köket. Medan spanjorerna inte greppade landet brukade lokala inkor äta jordbruksprodukter: majs, potatis och olika rotgrödor. Använda groparna grävde i marken och fylldes med röda heta stenar, förberedde kvinnorna ragout och soppor. För att få doftande kryddor krossade de vitlök, chili och kalendula. Även i havet fångades indianer fisk, räkor, krabbor och andra invånare, i bergen och skogarna, de tog ut hjort, kanin och fårkött, jagade duvor, vaktlar, partridges och ankor och fruktträd samlades i floddalarna.

Efter spanjorerna fångade Peru, bytte Creoles sina traditionella kök i inkarna. I lokalbefolkningens diet framkom mjölk, smör, grädde, kött av tamdjur. Också började äta oliver, ättika och spannmål: ris, korn, vete. Koloniserarna tog med sig nya sorter av grönsaker och frukter, som perfekt acklimatiserades i Peru. Senare lärde araberna indianerna att använda örter: koriander, kummin, kryddnejlika, kanel, sockerrör. Men oavsett vilken påverkan Peru har på köket är huvudingredienserna fortfarande potatis, majs och ris.

Egenskaper av peruanska köket

 1. Den lokala befolkningen förbrukar torkade löv av coca i stora mängder. De kan tuggas, bryggas istället för te och läggas till olika rätter. Läkemedelseffekten i denna form av coca är dock inte ett utmärkt verktyg för att upprätthålla kraften, tonen.
 2. I Peru är det inte vanligt att äta bröd i stora mängder. I kaféer och restauranger serveras vanligtvis inte till huvudrätten, så om du vill, be om en loaf till servitören.
 3. Serveringar serveras alltid mycket stora. Till exempel kan i en stor skål med buljong bönor, bönor, käftkäft, varifrån den kokades. Det finns inga överviktiga personer i Peru. Den lokala befolkningen älskar att äta, men det rör sig också mycket, liksom klimatet i hög höjd påverkar dem.
 4. Disken av peruansk mat beror tungt på landets regioner. På Stilla havskusten, till exempel, i Lima , förberedd huvudsakligen från skaldjur, till exempel "sevice". Det är tillagat av fisk, lök, limejuice och som en rätter, potatis, majs eller sötpotatis kommer att erbjudas. En speciell egenskap hos denna maträtt är saften, som erhålls genom att blanda alla ingredienser. Aboriginer kallar det "tigermjölk" och i en separat kopp serverar de huvudmåltiden.

De första rätterna av peruanska köket

Det finns ett stort antal recept för de första rätterna av peruanska köket. Här lagar de soppa-mos, chupes, aguaditos, chola creola, sudatos, liksom rika och lätta soppor. I vilken restaurang som helst kommer du att erbjudas minst tio olika alternativ.

 1. Den mest populära första maträtten är parietalaen. För dess förberedelse använd skaldjur, servera soppa i en stor tallrik, som liknar ett bassäng, som är dekorerad med krabba klor och ätbart tång. I allmänhet tror den lokala befolkningen starkt att skaldjur har en positiv effekt på en persons sexuella temperament.
 2. En annan berömd soppsoppa är Chupe de Camarones, som är gjord av räkor, ägg, mjölk och peppar. Den sista ingrediensen är den viktigaste i det nationella köket i Peru.
 3. Aborigines gillar och soppa av linser. Det är kokt från bruna lök, timjan, mjöl, tomatpasta, vitlök, persilja och linser. Skålen är mycket välsmakande, både kall och varm.

Cuisine of Peru - recept för andra kurser

Peruvianska mat recept för kötträtter är ganska olika. Här konsumeras fläsk, nötkött, fårkött, fjäderfä, lama alpaca. Nationell maträtt är kui - det är en lokal marsvin i en gryta eller stekt form, kokt med kryddor, vilket är en användbar och värdefull delikatess som används av infödingarna från antiken. Marsvinets kött innehåller inte kolesterol, men smaken liknar en sugande gris. Detta djur kan beställas i något café och restaurang på hotellet , liksom med gatuförsäljare.

En av de populära andra kurser i Peru är pachamanka - det är ett sortiment av olika typer av kött. Hans matlagning är original, till och med extravagant. I marken, gör en liten grop, där en brasa är bakad, och ett lager av sten läggs på toppen. När elden brinner ut kastas alla stenblocken på stenblocken: yam, potatis, majs och naturligtvis olika kött. Därefter är det improviserade jordrökhuset täckt med löv av bananträd, rör för ånga och rök är fast och begravd. Efter en viss tid är kaminen uppgraderad, maten läggs ut på tallrikar och njut av en doftande, oförglömlig smak.

Om du vill prova en grönsaksgryta med lokala kryddor, försök saltado, och från potatisen bereda en doftande maträtt med "poinsina papas" med tillsats av citronsaft, smält ost, grön sallad och varm sås. Även i Peru gör du en aptitrerande lokalgrötgröt kallad kinua, som har en mängd fyllmedel. Vegetarianer kan prova rostade blad av aloe vera eller reed tator.

Drycker av peruanska köket

Peru producerar viner av kända märken, till exempel "Takama Gran Vino", "Vista Alegre" och "Tinto Wine". Men denna drink i landet är inte lika populär som i grann Chile. I Peru bryggas lokal öl, som är känd för sina exceptionella egenskaper. Här föredras starka mörka sorter. De mest populära är "Pilsen", "Crystal", "Cuscena", "Trujhilyana", "Arequipena". Några namn härstammar från den stad där öl bryggs ( Cuzco , Trujillo , Arequipa , etc.).

De som gillar att dricka något starkare i Peru kommer att erbjudas en nationell fyrtiofem graders "piso-sur", gjord på basis av druvor, citronsaft, ägg och andra saker. På marknaderna i landet hälls anisad vodka cachexu direkt från keggen till någon behållare för alla. Vanligtvis blandas det med limejuice. Lokal Rom är gjord av sockerrör, den har en karakteristisk eftersmak, det är vanligtvis insisterat på en mängd olika örter och kallas "aquardiente".

Om du går under en promenad runt staden blir du väldigt varm, drick en kylkvass, kokad av ett avkok av vita och svarta sorter av majs. Denna dryck är mycket användbar för människokroppen, och det hjälper också till med olika matsmältningsstörningar. Eftersom Peru har ett stort antal fruktträd säljs fruktkocker och färskvaror mycket billigt i varje hörn. Din favorit alkoholfria dryck av aboriginerna är Inca-Cola, vars smak liknar vår inhemska "Pinocchio".

På restauranger finns ett stort sortiment te av olika örter eller coca-blad. Även i Peru är en traditionell dryck pepparmynta ständigt full - yerba-mate. Det används genom ett tunt rör, som är tillverkat av torkad pumpa. De lokala läskorna "chicha", "inglesa", "chicha morada", "inca" och "chicha de chora" är också populära.

Desserter av Peru köket

Peruansk mat recept för desserter är fantasi och uppfinningsrik. Här förbereder du en pudding från blått majsmjöl Mazamorra Morada, maräng pajer Suspiro A La Limena, nougat Dona Rera, något som liknar munkarna Picarones, rispudding och andra sötsaker.

I landet växer hela utbudet av tropiska grönsaker och frukter - det här är visitkortet för peruanska köket. Från det vanliga för oss bananer till storhet och pepino. Det finns också jordgubbar, melon, druvor, plommon, persika, apelsin, papaya, tonfisk, lukuma, chirimoy och många, många andra delikatesser. En lokal avokado är närvarande i många peruanska recept.

Peruanska köket restauranger

På offentliga platser i stora städer kan du alltid hitta vanliga europeiska rätter. Om du köper mat på gatan, titta på matlagningsprocessen, orsakar det vanligtvis inte misstanke och tvivel. Tänk på några populära restauranger i Peru:

 1. NANKA är en elitrestaurang i Lima . Det har en bra atmosfär, en vänlig och vänlig värd, artig personal. Institutionen erbjuder originella cocktails med Pisco och ovanlig öl. Särskilt populära bland besökare är sådana rätter: alpakakött, skaldjur, ravioli och fläsk. Det finns också många olika frukter i restaurangen.
 2. Kontaktuppgifter:

 • Le Soleil är en populär fransk restaurang i Cusco , som fick ett pris i valet av turisters nominering. Här hittar du en mysig hem atmosfär, utsökt mat, en utmärkt vinlista. Institutionens ägare kommer att prata med gästerna, lär sig sina önskemål. Restaurangen förbereder både nationella peruanska rätter och vanliga europeiska.
 • Kontaktuppgifter:

 • IK Restaurante är en fashionabel restaurang av peruanska författarens mat i huvudstaden Lima . Det finns rätter här med en överraskning och provsmakning. Det fascinerar designen av tallrikar, och smaken av mat är helt enkelt utmärkt. Kombinationen av produkter är ovanlig, vilket kommer att överraska någon gourmet. Restaurangen är väldigt populär, så boka på förhand.
 • Kontaktuppgifter: