Parsa Reserve


Parsa Reserve är en av de mest besökta parkerna i Nepal av turister över hela världen. Den har en rik flora och fauna och är mycket bekvämt beläget.

plats

Det finns en Parsa-reserv i söder om den centrala delen av landet, inte långt från en annan, inte mindre populär, Chitwan National Park . Parsys territorium omfattar en del av distrikten Chitwan, Macwanpur och Bar och är 499 kvm. km.

Parkens historia

Reserven av den vilda nepalesiska naturen av Pars grundades av lokala myndigheter och öppnades först för att besöka 1984. Då var det inte planerat att det skulle bli ett favorit turistmål, så infrastrukturen är inte avsedd för en stor publik av besökare. I Pars finns det bara ett litet pensionat för turister.

Parken är öppen för alla besökare. 22 km söder om Hetauda och 20 km norr om Birgunj finns i Ahabars ställning reservatets huvudkontor där du kan få råd och planera en självständig resa genom parken.

Vad är intressant om Parsa-reserven?

Parkens huvudattraktion kan betraktas som platsen Kailash, som ligger på en kulle 30 km från reservkvarteret. Detta är ett heligt territorium, avsedd för Hindus religiösa pilgrimsfärd. Det slår ögat och fängslar invånarnas lokala smak och identitet, deras livsstil, ritualer och matlagning .

Dessutom bör parken vara uppmärksam på:

Olika landskap. Här kombineras bergen med slätter och raviner, skogsförtjockningar med ödemarker och torkade flodbäddar. Fjällen når höjder från 750 till 950 m och sträcker sig från öst till väst. De flesta gravlar och eroderad mark ligger under fötterna. Flora och fauna i reserven. Floran i parken representeras huvudsakligen av tropiska och subtropiska skogar, på kullarna växer tallarna och på slätterna cypresser, bomull och rosa träd. I djungeln kan du träffas:

En del av djuren kan ses endast i den mystiska Nepal . Du kan se dem genom att gå en lugn promenad genom regnskogen på elefanter. Av de 300 fågelarterna i parken kan man titta på de mycket sällsynta och hotade arterna av rogocculus, som bor i den centrala delen av det skyddade området, och även på sådana representanter för fåglar som en jätte noshörning, en kran, en påfågel, en flycatcher, en hackspett och en röd fågel. På grund av det faktum att Parsa ligger i den tropiska klimatzonen finns ormar här också - kungliga och vanliga kobra, pythoner, råttslang.

Bland amusionerna i Parsa-reserven finns safaris på en elefant eller en jeep och går genom djungeln.

När är den bästa tiden att besöka?

Utflykten till Parsa-reserven är planerad under perioden oktober till mars. Från april till slutet av juni är det väldigt varmt här, luften värms upp till + 30-35 ° C, och från juli till september i dessa delar varar regnsäsongen vanligtvis.

Hur kommer man dit?

Parsa Reserve kan nås med buss eller bil på Mahendra motorväg. Kostnaden för resan med buss är $ 15-20, på en jeep - nästan $ 100. Ett annat alternativ innebär ett flyg från Kathmandu flygplats till Simara (flygtiden är bara 15 minuter) och sedan 7 km med bil.