Papegojor för hemlagring

Underhåll av papegojor i hemmet kan vara en svår uppgift om de är relaterade till vissa sällsynta eller exotiska arter. Men det finns flera arter av dessa fåglar som anpassar sig bra till livet i hemmet, lätt tämnas och utbildas.

Små husdjur papegojor

Typer av inhemska papegojor varierar beroende på deras storlek. Så för husdjur av liten storlek är:

  1. Vågiga papegojor är den mest kända typen av papegojor för hemlagring. De är lätta att tämja, har ett stort utbud av färger, deras gråt är inte för hårda och många som. Uppfödning av dem hemma är inte heller svårt.
  2. Corella är en australisk arter av papegoja, vars kännetecken är en tuft på huvudet, vilket ger fågeln en fervent utseende. Väl tämd men har inte bra inlärningsförmåga, så det är väldigt sällsynt att se en pratande papegoja av detta slag.
  3. Icke-älskare . Diskreta, livliga, mobila och lekfulla fåglar av liten storlek med vacker färgning. Dessa fåglar väljer sig ett par gånger och för resten av livet, så det är bättre att köpa dem på en gång med ett par. Under gynnsamma förhållanden kan de leva upp till 20 år i fångenskap.

Stora inhemska papegojor

  1. Jaco är en papegoja, känd för all sin förmåga att tala, memorera fraser och onomatopoeia. De är mycket knutna till sin herre, men de är känsliga och sårbara.
  2. Amazons är stora papegojor, mycket lekfulla och glada, välsmakade och inte lika känsliga för att förändra situationen som papegojor av arten Jaco. De har bra minne och simulerar perfekt olika ljud.
  3. Ara . Papegojor av denna art präglas av sin stora storlek (upp till 90 cm) och livslängden (40-80 år). Dessa papegojor är väldigt ljusa och vackra.
  4. Kakadu . Vackra, stora fåglar med måttlig inlärningsförmåga. Goda följeslagare.