Obstruktion av äggledarna

Livmodern eller äggledarna är tunna rör som sträcker sig från varje äggstock till livmodern. Inuti är de fodrade med epitel och cili, vilket medför en minskning av rören, och ägget skickas från äggstockarna till livmodern. I rören skapades också en gynnsam miljö för spermiernas rörelse till ägget. Om befruktning sker, kommer zygoten att vara i livmodern. Ibland kan det dock finnas oegentligheter i äggledarnas funktion. Skador på cellerna i epitel eller cili leder till vidhäftningar och spermatozoa kan inte nå äggstocken eller äggpinnarna i röret. Allt detta minskar risken för att bli gravid, om rören är blockerade, eller graviditeten blir en ektopisk.

Orsaker till rörobstruktion

Obstruktionen av rören kan vara antingen delvis eller komplett. Det finns flera anledningar till denna överträdelse:

  1. Sexuellt överförda infektioner, oftast gonorré och klamydia, speciellt inte länge botade.
  2. Endometrios orsakar ofta obstruktionen av äggledarna. Detta inträffar när det inre skiktet i livmodern börjar växa bortom sina gränser och sträcker sig in i rören. Så det finns inre lödningar.
  3. Operationer på bäckenorganen leder också till vidhäftning i äggledarna.
  4. Komplikationer efter abort, användning av intrauterin spiraler.

Tubal obstruktion: symtom

Vanligtvis vet en kvinna inte om patologi. Inga tecken på obstruktionen av rören detekteras inte av anledningen att en kvinna ofta tar ett stort antal starka antibiotika. På grund av detta fortsätter de inflammatoriska processerna i bäckenorganen i hemlighet. Långsiktiga infektioner, endometrios, i slutändan och orsakar adhesioner. Emellertid uppstår frågan hur man bestämmer rörens obstruktion om symtomen är svaga? Det är som regel möjligt att diagnostisera denna sjukdom vid en tidpunkt då en kvinna planerar en graviditet under lång tid. Gynekologen föreskriver test, inklusive test av patogen hos äggledarna. De viktigaste diagnostiska metoderna är hysterosalpografi (GGS) och sonogasterosalpingoskopi (GSSS). I båda fallen införs en speciell substans i livmodern, som också tränger in i äggledarna. Med GHA utförs en röntgen med SSSS - ultraljud. Friska rör är helt visualiserade.

Hur botar tubobstruktion?

Tyvärr är fullständig obstruktion av rören och graviditeten oförenliga. I detta fall kommer endast IVF att hjälpa. Om det i rören inre lödning, som uppstod på grund av sammanhanget i epiliternas cili, erbjuds kvinnor hydroturbation. Denna procedur liknar GHA och SGSG. Endast under tryck införs substansen med novokain för rening.

Om yttre vidhäftningar är ansvariga för rörobstruktion, är behandling möjlig med laparoskopi. Under buken utförs en punktering, genom vilken en spik skärs och avlägsnas med ett specialverktyg. Röret retter sig sålunda och blir acceptabelt.

Rörobstruktion: behandling med folkmekanismer

Men inte varje kvinna bestämmer sig för kirurgisk ingrepp och försöker fytoterapi. Till folkliga folkmekanismer av obstruktion av rören är svindronningen. Denna växt används i form av en vattenbuljong eller alkoholtinktur. Den senare är beredd enligt följande: 5 matskedar av växten fylls med 0,5 liter vodka. Blandningen måste insisteras på en mörk plats i 15 dagar, skaka från tid till annan. Klar infusion tas i mängden 40 droppar 3 gånger om dagen i en timme före måltiden.

För att förbereda buljongen behöver du 2 matskedar av borreuteri för att hälla 300 ml vatten och koka i 10 minuter. Sedan placeras buljong i termos i en halvtimme. Detta läkemedel tas en halv kopp 4 gånger dagligen före måltiden.

Sålunda spelar äggledar en stor roll i möjligheten att bli gravid, så det rättvisa könet måste tas allvarligt med hänsyn till kvinnors hälsa.