Vilka tabletter kan jag avbryta graviditet?

Som du vet är den mest försiktiga metoden som gör det möjligt att avbryta oönskade graviditeter med kort varsel är medicinsk abort. Det utförs av kvinnan som tar droger som utvisar fostret utåt, på grund av intensifieringen av kontraktile rörelser av livmodermometometrium. Låt oss namnge de läkemedel som används i detta, i detalj om vilka piller som i början kan avbrytas graviditet.

Vilka läkemedel används medaborts?

Först och främst måste det sägas att dessa läkemedel inte är lediga och det är omöjligt att köpa dem i apoteksnätet. De används uteslutande i en medicinsk klinik, under ledning av läkare.

Saken är att efter att ha tagit kvinnan är det nödvändigt att titta på kvinnan, för det finns en stor sannolikhet att utveckla livmoderblödning, vilket kräver brådskande vård.

Om vi ​​pratar om vilka tabletter som avbryter graviditeten i de tidiga stadierna, dvs. används för medicinsk abort, de vanligaste sätten är:

  1. Mifolian. Den aktiva beståndsdelen är mifepriston. Detta ämne kan användas för att avbryta graviditeten, som inte överstiger 6 veckor. Främjar självutplåning av fetalt ägg från livmodern.
  2. Mifepreks. Det används för abort på en tid, upp till 42 dagar av graviditeten. Det är mycket effektivt, väl tolererat av kvinnor.
  3. Mifegin. Den har samma egenskaper som de ovan beskrivna läkemedlen. Det används till 6 veckor av graviditeten.

Vilka tabletter kan du dricka för att sluta graviditet?

Läkemedlen som beskrivs ovan används endast av läkare. Det finns dock så kallade akut preventivmedel. Deras mottagning bör utföras inom 72 timmar från det sexuella intyget eller handlingen. Senare är de inte effektiva.

När du besvarar frågan om kvinnor om vilka tabletter du kan avbryta graviditeten hemma, kallar läkare Postinor. Den har använts länge och visat sig vara hög effektivitet. Den aktiva substansen är levonorgestrel. Ta 2 tabletter: en är önskvärt nästan omedelbart efter oskyddad samlag, den andra - efter 12 timmar. Men efter 3 dagar från befruktningstiden är det ineffektivt.

Om du pratar om vilka andra tabletter du kan dricka för att avbryta graviditeten, behöver du ringa Pencrofton. Används också som nödsums preventivmedel. Rekommenderas för unga tjejer som inte födde, eftersom leder inte till utveckling av sekundär infertilitet.