Obstetrisk pessary

Som regel hörs ordet "pessary" av en kvinna under graviditeten vid en gynekologs utnämning. Pessary är utformad för att stödja livmoderhalsen, urinblåsan och ändtarmen, vilket bidrar till minskningen av alltför stort tryck på de inre organen. Dess huvudsakliga funktion är att förebygga ischemisk-cervikal insufficiens hos gravida kvinnor och minska risken för för tidig födsel. Vid multipelgraviditeter främjar pessar också bevarandet av graviditeten och eliminering av utvecklingen av arbetssjukdomar.

Hur ser en pessary mamma ut?

Obstetrisk pessary lossning är en mekanisk anordning i form av en stor ring omgiven av sammankopplade ringar av liten storlek. I vardagen använder läkare helt enkelt ordet "ring".

Tillverkad av miljövänliga material, pessaries orsakar inte skador på mjukvävnader och allergiska reaktioner.

Hur sitter den obstetriska pessaren när livmodern sjunker?

Introduktionen av pessaries är ett smärtfritt förfarande på grund av sin rundade form. Emellertid är denna procedur obehaglig för en kvinna trots att det är lätt att använda pessarier.

Före proceduren för införande av pessary är det nödvändigt att behandla befintliga infektionssjukdomar i reproduktionssystemet för att undvika utveckling av komplikationer vid användning.

Förfarandet för att komma in i pessary är snabbt nog:

  1. Gynekologen utför ringbehandling med glycerol eller salva clotrimazol.
  2. Manuellt sätter in en ring i en kvinnas vagina och fixar den på livmoderhalsen.

Det bör noteras att pessaries skiljer sig åt i sin storlek, vilket låter dig välja den mest fysiologiska modellen av ringen i varje enskilt fall. Det finns tre storlekar av pessaries:

Med en rätt storlek pessary, kommer kvinnan att känna sig bekväma under hela användningsperioden.

Med den ofta ökande tonen i livmodern rekommenderas att kvinnor använder antispasmodik innan de utför pessary injektionsproceduren.

Det bör noteras att användningen av pessary inte alltid är möjlig. Om en kvinna hade prickar, kan de öka, så användningen är olämplig på grund av risken att sluta graviditeten på lång sikt.

Hur handar du om pessaries?

Särskild vård för pessarier är inte nödvändig. Men vartannat vecka måste en gravid kvinna ta ett ytterligare test för bacussis. Vaginalt sex med pessar är kontraindicerat.

Obstetrisk pessary borttagning

Varje kvinna bryr sig om det är smärtsamt att ta en pessary. Beroende på kvinnans smärttröskel kan i vissa fall smärtsamma känslor inträffa under en kort tid efter pessaryns extraktion.

Kanske tidig extraktion av pessaries i händelse av effusion i kvinnan av fostervätska och början av arbetet, med Behovet av en akut kejsarsnitt enligt indikationerna.

Efter borttagning av den obstetriska ringen innan arbetets start kan ta upp till flera veckor. Därför är pessaren oftast borttagen vid 38 veckors graviditetstid.

Ibland kan en kvinna känna att pessaren har skiftat sig. I detta fall märker hon utseendet av vitaktig urladdning från slidan (kolpit).

Obstetrisk pessary är disponibel, dess upprepade användning är oacceptabel.

Hittills är det pessaryet ett utmärkt sätt att förhindra för tidig födsel, utan kirurgisk ingrepp.