Nakna hundar - egenskaper hos exotiska raser

Nakna eller skalliga hundar representeras av en liten grupp stenar med ett exotiskt utseende. De leder sin historia från förhistoriska år och hittar hela tiden fans över hela världen. Ovanligt utseende och nästan fullständigt bristande besvär med vård av dem gör dem efterfrågade av husdjur. Varmt och behagligt att röra, de luktar aldrig av hund, har inga problem med hår och parasiter och är goda vänner för människor.

Bare hundraser

Namnet på skaldjur är förknippat med bristen på ullskydd. Ursprung av hundar utan ull är täckt av hemligheter och legender. Hittills har det inte fastställts exakt huruvida de förekommit på alla kontinenter på grund av en liknande mutation eller spred sig från en kontinent till alla andra. Var som det kan, säger den vanligaste versionen av hundhanteraren: förlusten av ull var förknippad med en hög temperatur i miljön, vilket tyder på att de är afrikanska härkomst.

Amerikansk naken terrier

Denna ras uppträdde på 70-talet av förra seklet på grund av en naturlig genetisk mutation. Därefter föddes den första skalliga valpen i en amerikansk familj av uppfödare från råttterriären, den enda som inte hade hår i hela kullen. Sedan följde en serie försök att upprepa resultaten av en sådan korsning. Till följd av detta spredes rasen, och idag finns det 2 av dess sorter - miniatyr och medelstora.

American Nude Terrier - kort beskrivning:

Kinesisk Skallig Crested Dog

Namnet gavs till den kinesiska nakenhunden, för det första, ursprungsorten (man tror att den föddes i det forntida Kina), och för det andra den fängslande tuften, som är dess huvuddrag. Hunden var ursprungligen tillhörande statushunden, eftersom den endast fanns av grandees och andra välbevarade och betecknade individer och försökte betona sin ställning i samhället.

Karaktäristiska drag som har de nakna hundarna i den kinesiska korsrasen:

Peruanska skallig hund

Det finns flera versioner av hur denna hund kom till Peru - vare sig med kinesiska invandrare, eller med afrikanska invandrare. Var som det är, finns det bevis för att denna eleganta och graciösa hund uppträdde före vår tid. I den moderna världen finns det tre sorter av peruanska skaldjur - små (upp till 40 cm och 8 kg), medium (upp till 50 cm och 12 kg) och stora (upp till 60 cm och 23 kg). En representant för denna ras av nakna hundar kan få följande beskrivning:

Afrikansk nakenhund

Denna gamla ras odlades ursprungligen i ätbara syften, det vill säga för kött. Senare började de använda den för jakt, eftersom det märktes att det helt håller spåret på saigor under lång tid. Den afrikanska skalliga hunden i dess egenskaper liknar en terrier:

Mexican Hairless Dog

Ett annat namn för det är xoloitzcuintle. Homeland är Mexiko, där de hittades mumierna och lerskulpturerna av rasens representanter går tillbaka till 5000-3000 år f.Kr. I översättning översätts det gamla namnet på rasen bokstavligen som en slav (tjänare) till gud Xolotl, Aztecs solgud. Det finns 3 sorter av hundar - mexikansk skallig mini hund med storlekar upp till 25-30 cm, mellan 35-45 cm och standard - 45-60 cm.

Funktioner av mexikanska skaldjur:

Ecuadorian Naked Dog

De sällsynta hundarna i den moderna världen är ecuadorianska. Du kan bara träffa dem i några avlägsna ekvadorska byar. Information om rasens representanter räcker inte. Det är välkänt att denna lilla skalliga hund är väldigt smart och energisk. På hennes kropp finns det mycket lite ull, även i jämförelse med resten av de kala raserna. Hon bor i genomsnitt cirka 12 år.

Manchu Naked Dog

Som sådan känner inte rasen, som kallas den nakna hundhundens experter, sig igen. Det tillhör en av sorterna av kinesisk crested. Dess namn beror på att dess företrädare ofta finns i Kina, i bergsområdet Manchuria. Lokalbefolkningen kallar det "tai-tai". Utanför och i karaktär är hunden mycket lik den kinesiska crested hunden. Det har inte en karaktäristisk hundsluk, det är inte hotad av loppor och det är helt hypoallergent.

Egyptisk skallig hund

Det sätt som dessa hundras skalliga hundar kallas (t.ex. egyptisk eller farao) tyder på deras ursprung. Men i själva verket är de inte från Egypten alls, men från Malta. Egyptiska blev de på grund av extern likhet med bilderna av faraonerna med sina utstående öron. Bald är de inte helt korrekta, eftersom de har en mycket kort päls som ligger nära huden, vilket är nästan osynligt. Även om hunden har ett intelligent utseende, är det faktiskt dumt och nästan motståndskraftigt mot träning.

Nakna hundar - vård

Tänk inte att om hundar inte har ull, behöver de inte ta hand om dem. Alla, även de mest skalliga hundarna, behöver lite omsorg:

  1. På grund av bristen på hår är deras hud benägen att vädera, peeling, speciellt i extrem värme. Därför rekommenderas för förebyggande att smörja ytan med speciella krämer eller bara en baby allergivänlig grädde. Vegetabiliska oljor för detta ändamål kan inte användas på grund av risken för att kroppen brinner.
  2. Nakna hundar har utmärkt immunitet. Trots detta behöver de vaccinering och periodisk undersökning av veterinären.
  3. Frånvaron av vissa tänder, som ett karakteristiskt drag hos skaldjur, gör dem mer krävande att äta. Tugga hårt och stor mat är svår, eftersom det är bättre att ge en mjukad torrmat, malet kött, små köttstycken.
  4. Var inte rädd att ta den nakna hunden ut på en promenad, även om det är kallt ute. Frånvaro av ull kan kompenseras med overall . Friskluft och promenader är nödvändiga för att de ska vara krydda och friska.