Nackdel av sömn

I en dröm spenderar personen den tredje delen av livet, återställer de fysiska och mentala krafterna. Därför har sömnberövning länge betraktats som grym tortyr. Redan en dag efter att personen inte sovit hade han allvarliga förändringar i medvetandet, vilket kan leda till uppkomsten av psykisk sjukdom.

Men de gamla romarna berövade en person som sover inte för tortyr, men för att rädda honom från ett deprimerat tillstånd. De märkte att en natt tillbringade utan sömn, i nöjen och nöjen, kan förbättra en persons mentala tillstånd, minska ångest och hjärtat. Eftersom förutom romarna ingen visste om den här metoden, glöms den och uppdagades bara 1970. Nedsatt sömn eller deprivation användes för att behandla persistenta depressiva tillstånd och psykisk sjukdom.

Deprivation av sömn i depression

Med depression hos en person observeras sådana fenomen som sömnlöshet, ångest, humörstabilitet, depression, minskning eller frånvaro av aptit . Detta tillstånd indikerar att kroppen upplever ett hormonellt misslyckande. Med metoden för sömnberövande kan du skapa en extra stress för kroppen, vilket hjälper till att återställa hormonbalansen.

Metoden för sömnstörelse kan utföras under överinseende av läkare i medicinska institutioner och självständigt hemma.

Metoder för berövande av sömn och fastande är likartade. Och i det och i ett annat fall berövar en person sig av viktiga saker för att förbättra sitt tillstånd. Samtidigt sker liknande biokemiska processer i kroppen, vilket leder till en minskning av mängden koldioxid i blodet.

Kärnan i sömnberövande är följande: brist på en vital process (sömn) leder till uppkomsten av ett stressfullt tillstånd. Under stress stiger nivån av katekolaminer som stöder emotionell ton och förbättrar mentala tillståndet.

Nackdel av sömn är av två typer:

  1. Delvis sömnlöshet . Denna metod ger sova högst 4 timmar om dagen i 3-4 veckor. Vanligtvis under denna tid återuppbyggs kroppen till en ny rytm av livet, och behovet av sömn minskar. Efter ungefär tre veckor av partiell deprivation kan en person känna en skarp förbättring i staten: ångest går bort, ett gott humör framträder och aktiviteten ökar.
  2. Fullständigt vilande av sömn . Denna metod är att helt och hållet beröva den som sover under dagen. Och personen ska vara aktiv hela tiden och inte sova en enda minut. Även ett litet dopp i sömn förnekar den terapeutiska effekten av deprivation. Ibland tar det bara ett sovpass för att få depressiva tillståndet till intet. Men oftast är det nödvändigt att öva deprivation cirka två gånger i veckan i 3-4 veckor.

Konsekvenser av sömnberövande

Fräckelse av natt sömn är utformad för att ta en person ur deprimerade tillståndet och återlämna honom livets glädje. Denna metod är ganska effektiv och prisvärd. Det kräver inga speciella villkor och mediciner. Denna metod har emellertid dess nackdelar: