Mutter smör

Malmplantor ger en person en outtömlig källa till vitaminer och mineraler. Men inte bara frukterna själva kan ätas. Genom att pressa ut ur muttrarna pressas mutterolja ut, vilket har otaliga användbara egenskaper. Sådan olja används framgångsrikt i matlagning, kosmetologi och medicin.

Sätt att använda oljor från nötter

Varje hemmafru i köket ska ha nötsmörsmörk, vars användning i matlagning redan har blivit en tradition. Oljorna av alla nötter innehåller en hög mängd fleromättade fettsyror, vitaminer och mineraler, utan vilka det är omöjligt att äta mänsklig näring. Oljan används i bakning, som ett sätt att steka eller klä på sallader - det är bara nödvändigt att välja vilken typ av nötolja du föredrar.

Proteiner och vegetabiliska fetter som finns i nötoljan kan använda den som ett sätt att gå ner i vikt. Det räcker att konsumera olja för mat eller 1 tsk. på en tom mage på morgonen för att justera mängden kolesterol i blodet. Dessutom förbättrar oljan metabolismen och främjar den snabbaste matsmältningen av mat.

Många sjukdomar innefattar konsumtion av oljor från nötter. Dessa är sjukdomar i hjärt-kärlsystemet, diabetes, sköldkörtel- och leversjukdomar. Den kan också användas externt. Till exempel, med otitis eller svavelproppar, är nötoljan begravd i örat eller oljekompressor används. Förhettas främst före denna olja till rumstemperatur.

Kosmetika baserad på oljor

Nötsmörsmör är oumbärligt för hår. Ta hand om torrt hår, med splittrade och spröda ändar blir enklare när du använder sådana oljor. Oljor täcker håret med en osynlig beläggning som hjälper till att hålla fukt och närmar sig håret längs hela längden. Förutom näring och hydrering kommer oljor att lösa problemet med mjäll och håravfall om de appliceras direkt på hårbotten.

Valnötolja har användbara egenskaper för naglar. Otillräckliga näringsnålar och nageltillväxtzon leder till stratifiering, spröd nagelplatta och utseendet av gräs. Nötoljor, speciellt vid blandning av olja av flera nötter i ett komplex, hjälper till att återställa naglarna ett hälsosamt utseende. Olja omsorgsfullt närmar och fuktar naglarna, tydligen förbättrar deras struktur och hållfasthet.

De mest populära oljorna

Smör från valnötter är den mest prisvärda. Den vanligaste användningen är i solen. Om du vill uppnå en fantastisk bronsbruna, använd den här oljan som skyddande medel på stranden. Oljan skyddar mot termiska brännskador och kommer att bibehålla solbränna längre.

Oljen av pinjenötter normaliserar blodtrycket och används vid behandling av gastrointestinala sjukdomar. Om du har torr ansiktshud, kommer denna olja att klara det här problemet tack vare det ökade innehållet av vitamin E.

Vi gör olja oss själva

Tyvärr är oljor från nötter ganska dyra produkt. Men alla kan laga valnötolja hemma under ett enkelt recept. För att göra detta, ta någon vegetabilisk olja, till exempel solros eller linfrö i en mängd av 0,5 liter och häll ca 50 g nötter. Insisterar sådan olja i en mörk glasskål i två veckor. Behållaren ska skaka dagligen.

Ett annat sätt att göra en liten mängd nötsmör i hemmet är att rulla kärnorna genom köttkvarn och pressa massan genom ostkanten. Detta recept är lämpligt om du behöver lite olja för att klämma på huden eller inställa oljedroppar i ditt öra.