Multivarka med rökning funktion

Tillverkare av moderna hushållsapparater stoppar inte överraskande vanliga människor. Här är ett nytt exempel - en multivark med en rökfunktion. Om frågan om användningen av en vanlig multivarquin länge varit värdelös, låt oss ta reda på hur användbar den här enheten kan vara i huset.

Hur fungerar det?

Vanligtvis har ett flerkorrigt rökhus två olika typer av rökning, nämligen varmt och kallt. Dessa två processer motsvarar helt och hållet de traditionella. Med varm rökning kombineras effekten av rök med hög temperatur, och när det är kallt, gör det inte. Med det första skedet som räknats ut, fortsätt. Nu ska vi räkna ut hur man röker i en multivark. Här, inget nytt, och det är underbart! En flervägare eller en tryckkokare med en rökfunktion avger emellertid rök som uppstår vid det långsamma sönderfallet av sågspån som laddas i ett speciellt fack på enheten. En multivarka med ett rökningsläge kan lugna produkten kvalitativt och smakfullt i läget kallt rökning eller för att göra en fantastisk shish kebab "med en rök", från en riktig brasa. Den enda konkreta nackdelen med den här enheten är att din familj kommer att vara mycket mindre benägen att komma ut på naturen, för allt kan göras hemma och inte mindre gott!

Röklägen för multivarkers

Låt oss nu se mer närmare på rökningslägena för att veta vilken som passar bäst för vissa produkter. Vi kommer kanske att börja med det kalla rökningsläget i multivarket. I det här läget behöver du inte hälla vatten på botten av enheten, bara fylla en tesked sågspån i facket, och du kan börja röka processen! Vilka produkter är bra för detta? Vid kallrökning i en multivark är produkterna i varm rök och inte i varm rök. I det här läget kommer vi att röka ost, fisk eller någon annan färdig maträtt för att ge det en lukt av gasning. Men funktionen av het rökning i en multivark fungerar ganska annorlunda. Förutom att röka är produkterna mottagliga för värmebehandling, och så att de inte brinner, hälls ca 100 gram vatten på botten av enheten. I detta läge är köttet anmärkningsvärt rökigt. På grund av det faktum att vattnet ständigt avdunstar och det är ångande, är det möjligt att hålla alla saft inuti och göra produkten väldigt mild. Till skillnad från vanlig stekning på brazier kommer kött, fjäderfä och fisk inte att förlora upp till hälften av volymen. Med den heta rökfunktionen aktiverad, kommer produkten "smaka" i röken, vilket gör att den smakar mycket rik och mättad. Även i detta läge kan du röka revben, kyckling . Det enda villkoret är att alla produkter måste marineras före processstarten, och fisken bör vara knuten i några dagar med kall rökning.

funktioner

Omedelbart är det nödvändigt att säga att för normal aromatisk lukt och god smak av produkter efter rökning kommer inte allt sågspån att närma sig. Använd inte träavfall från barrträd, för på grund av tjära blir röken kaustisk och hård, och maten kommer så småningom att förvärva en bitter smak. Användningen är för att röka trädgårdssågspån träd - aprikos, körsbär, persika, äpple, päron, etc. I det här fallet kommer allt att gå som det borde, och du kan njuta av den utmärkta smaken av röka produkter. Alla multivarkers av denna typ kan röka produkter på ett mer "kemiskt" sätt, flytande rök används för detta, men det här är en amatör. Skadan av kemikalier, om än mat, har ännu inte annullerats.

Vad säger man i allmänhet? En multivarka med en rökfunktion är givetvis ett värdefullt köp. Det enda du inte bör glömma: köp endast utrustningen en beprövad tillverkare vars produkter kännetecknas av positiv feedback.