Mönstret på "knoppen" med sticknålar

Mönstret på "knoppen" är en grupp av slingor, som är bundet på ett visst sätt och bildar en bulge som ser ut som en knopp. Antalet slingor som ska lösas, liksom deras kombination och antalet rader av mönster kan variera.

Utan tvekan ger knoppens mönster som alla andra mönster möjligheten att visa kreativitet. De skapade kompositionerna kan vara helt olika i komplexitet. Allt beror på stickarens fantasi och skicklighet. Det är dock värt att notera att även det enklaste mönstret av knoppmönstret ser väldigt attraktivt och pittoreskt ut. Knoppens mönster ger din produkt en fantastisk tredimensionell effekt.

Små dekorativa knoppar ser bra ut i kombination med andra mönster och förbättrar den stickade produkten väl. Stickmönster "shishechki" som ofta används i traditionella irländska mönster, i mönster med rhombuses och flätor, för att skapa bra modeller i stil med "country" eller "folk". Dessutom kan rattarna ordnas i vilken ordning som helst, vik i linjerna och prydnaderna.

Hur stickas ett stickmönster med sticknålar?

Sticka ett sådant mönster är enkelt nog. Schema mönster "knopp" ekrar är i varje bok på stickning, vi kommer att överväga den enklaste versionen av det.

För stickning med sticknålar bör du kunna: slinga slingor, göra slingor i början av arbetet och i slutet, sticka gångjärnen med ekrarna, sticka tillbaka slingorna med sticknålarna, bära knapphålet vänster / höger.

Stickmönster av knoppar med sticknålar

Alternativ 1. "Vi gör tre från en slinga"

Vi lossar konen från ansiktslyckorna på den lila ytan. Det är också möjligt att knyta knoppen med fel gångjärn på ansiktsytan - det spelar ingen roll. Endast principen om uppfyllelse är viktig här: från en slinga vi untype tre, vi vrider stickning och så vi knyter tre rader av tre slingor av knoppen, då stickas vi tre knoppar i knoppen. Därefter stickar vi en serie tänkta ritningar. I olika källor föreslås att man sammanbindar tre slingor på olika sätt: bakom framväggen bakom ryggen med byte av slingorna. Vi rekommenderar dig att göra som du vill. I vilket fall som helst blir resultatet detsamma, eftersom konen inte kan se hur den stängdes.

Alternativ 2. "En av fem loopar"

Denna variant skiljer sig från den föregående endast i antalet slingor. Alla andra steg är identiska.

Alternativ 3. "Liten knopp-knut med fem slingor"

Det här alternativet är ganska intressant, stötarna är snygga och väldigt söta. Så, från en slinga skriver vi fem, så sysar vi alla fem slingorna tillsammans och sedan stickas vi en rad enligt ritningen.

Alternativ 4. "Nedan i två rader"

Ett annat alternativ som förtjänar uppmärksamhet. Vi piercerar de ekta två raderna lägre, det vill säga i tredje raden. Vi drar ut en slinga och gör en kappa, vi upprepar den med andra slingan. Då sysar vi en rad slingor med en knopp och stänger de tre gångjärnsslingorna tillsammans.

Dessutom kan alla operationer som är direkt anslutna till borttagningen av knoppen göras med hjälp av en krok.

Några tips

Tips som hjälper dina "små" visar sig vara idealiska:

  1. Till skillnad från saker som hör samman med strumpor eller strumpor, för en produkt tillverkad med knoppmönster, borde det finnas lite mer ull i garnet.
  2. Ånga inte produkterna som gjorts av en sådan stickning, annars kommer mönstret att förlora sin volym.
  3. Du kan göra en knopp från ett annat garn. Detta kommer att lägga till färg och konsistenskontrast till produkten.
  4. Applicera knappens mönster med individuella dekorationer, kombinera med andra mönster och väv.
  5. Stickning med sticknålar kan användas i barn- och kvinnokläder. Utmärkt kommer att se ut med en sådan mönster pullovers, västar, jackor, hattar, halsdukar, kjolar.