Misoprostol - anvisningar för användning för abort

Av olika skäl beslutar en kvinna ibland att avbryta graviditeten som har börjat. Det är i sådana fall att frågan uppstår med valet av ett läkemedel för medicinsk abort. Ett exempel är Misoprostol. Låt oss betrakta det mer detaljerat, vi kommer att berätta om åtgärdsmekanismen, sättet att använda, konsekvenserna och kontraindikationerna till dess användning.

Hur fungerar misoprostol?

Aktivitetsmekanismen för läkemedlet är ganska enkelt: genom att aktiviteten av muskelfibrerna i livmodermometomet, med samtidig expansion av livmoderhalsen, aktiveras, fortsätter aktiva rörelser i livmodermusklerna, vilket leder till en självständig avlägsnande av fosterägget.

Om vi ​​talar om hur mycket Misoprostol börjar agera, uppnås maximal koncentration av komponenten efter 15 minuter.

Enligt bruksanvisningen kan misoprostol för abort användas upp till 42 dagar av amenorré (försenad månatligen i detta fall) och endast i kombination med mifepriston.

Vad är kontraindikationerna för att använda Misoprostol?

Detta läkemedel har många kontraindikationer, bland vilka:

Hur korrekt tar misoprostol för abort?

För medicinskt abort ska läkemedlet användas tillsammans med mifepriston, uteslutande i medicinska institutioner, under överinseende av läkare.

Vanligtvis föreskrivs kvinnor 600 mg mifepriston (3 tabletter), följt av 400 μg misoprostol (2 tabletter).

Vad händer efter att ha tagit misoprostol?

Livmodermuskulaturen börjar minska aktivt. Samtidigt känner en kvinna en smärta i en dragande karaktärs mage. Det finns en urladdning av blod från slidan. Men om det inte finns någon blödning efter att ha tagit Misoprostol, är det troligt att fel dosering av läkemedlet väljs. I sådana fall föreskrivs ultraljud för att utesluta ofullständig abort, när fostret inte utvisas, men dör. I 80% av kvinnorna sker abort inom 6 timmar efter att tabletterna tagits, 10% - inom en vecka. Omprövning av en kvinna utförs 8-15 dagar efter användning av läkemedlet.

Vad är biverkningarna av misoprostol?

Efter att ha använt läkemedlet kan en kvinna notera:

I sällsynta fall kan det förekomma blodflöde i ansiktet, en ökning av kroppstemperaturen, allergi, klåda.