Brun urladdning efter leverans

Vissa kvinnor har brun urladdning efter födseln. De skrämmer unga mödrar, särskilt om de går ut med blodproppar. Sådana urladdningar kallas lochia och består av döda endometriska partiklar, plasma, blod och placenta celler. Lochier frigörs både efter födseln på ett naturligt sätt och efter kejsarsnittet. Med typ av urladdning liknar menstrual, men bara mer riklig och med blodproppar.

Omedelbart efter födseln börjar en kvinna blöda. Om blodet är för rikligt och de är skarpa, finns det risk för hypotonisk uterusblödning. Detta bör rapporteras till läkaren. Dessutom kan blödning gå från bristade sår, vilket kan vara oupptäckt och inte behandlas av en läkare. I det här fallet finns det risk för blåmärken. I det här fallet kan det finnas teckensmärtor och obehagliga känslor i perineum. Detta är också anledningen till att söka medicinsk hjälp.

De första dagarna efter barnets födelse är lochierna mycket rikliga och skiljer sig i rödbrun färg. Livmodern fortsätter att komma i kontrakt, och efter 5 dagar ändras den olös färg, blir utsläppet mycket mindre. På dag 8-9 blir brun urladdning gul med slem och blodår.

Med normal återhämtning av moderskapet bör utsläpp från livmodern efter födseln upphöra efter 4 veckor. I norm eller takt, vid den fjärde veckan kan endast mazhujushchie-fördelningen lämna. I sällsynta fall sträcker sig denna process till 6 veckor. Sjuksköterskor slutar vanligtvis tidigare, eftersom laktation leder till en snabbare minskning av livmodern. Hos kvinnor som föddes med kejsarsnitt är tvärtom försenad på grund av skador på livmodern under operationen.

Processen med långsam sammandragning av livmodern diagnostiseras av ultraljud. Det kan orsakas av följande skäl:

Riklig mörkbrun urladdning efter leverans kan indikera partiell förekomst av placentan. I detta fall är det nödvändigt att rengöra livmodern i en stationär inställning. Ett farligt symptom kan vara en obehaglig lukt av urladdning. Detta indikerar infektionen och förloppet av inflammatoriska processer i kroppen. Postpartum blödning är ett bra näringsmedium för patogener, vars reproduktion orsakar en obehaglig lukt.

Hur förhindrar utseende av bruna sekret hos kvinnor som födde?

För att förhindra mörk urladdning efter födseln måste du följa reglerna för personlig hygien och kontakta din läkare för att ta reda på orsaken till dessa sekret. Omhändertagande vårdområdet bidrar till en snabb återhämtning av en kvinna efter födseln.

En kvinna bör tvätta med varmt vatten flera gånger om dagen, vilket kommer att bidra till att behålla den nödvändiga hygienen. Douchering under denna period är förbjuden, eftersom det kan bli en källa till infektioner. Om en kvinna har mörk urladdning från livmodern, behöver hon använda packningar och underlagsblöjor, men under inga omständigheter tamponger, eftersom tamponger håller den smärtsamma urladdningen inuti och därigenom bidrar till spridningen av infektioner.

Om urladdningen av brunt efter födseln är förknippad med en långvarig process av utjämning av livmodern, kan du försöka påskynda denna process. Livmodern kommer att krympa snabbare om: